Lectură de 2 minute

03 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Miniprix vinde în cadrul minimarketului online legume și fructe de la producători locali

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

După ce a lansat de curând un minimarket online prin intermediul căruia livrează produse alimentare și de curățenie clienților, retailerul Miniprix include în oferă legume și fructe de la producători locali. Miniprix, cunoscut pentru comercializarea de imbrăcăminte, și-a readaptat businessul pe timpul pandemiei de COVID-19 în care a fost forțat să-și închidă magazinele fizice și să rămâna doar online.

Pentru mulți retaileri în această perioadă, mediul online este singura modalitate de supraviețuire a businessului. În cazul retailerilor de fashion, situația este și mai gravă cu cât interesul consumatorilor pentru articole de îmbrăcăminte și accesorii a scăzut drastic, iar cheltuielile sunt redirecțioante către produse alimentare și medicamente.

După ce în urmă cu o săptămână Miniprix a lansat un minimarket online care comercializează produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie, retailerul dă drumul acum unui aprozar online pentru care colaborează cu producătorii locali.

Este prima dată când Miniprix vinde legume și fructe proaspete, spre deosebire de mai sus menționate pentru care retailerul avea experiență, după cum povestea Mara Cristina, brand manager Miniprix, pentru retail.ro: "Viteza vine din experiența noastră din urmă cu trei ani în vânzarea online a acestor produse. În trecut, Miniprix a mai vândut online alimente, produse de îngrijire, chiar și anvelope".

Readaptare în vremea coronavirus: aprozar Miniprix

Oferta aprozarului include produse de sezon de la producători români, dar și fructe și legume de import. Momentan pe site-ul retailerului se regăsesc pachete cu verdețuri, legume și fructe cu prețuri între 30 și 60 de lei.

Comenzi de pe aprozarul Miniprix pentru fructe și legume se pot efectua doar de clienții din București și Otopeni. Comenzile sunt livrate de echipa Miniprix, iar transportul costă 12 lei. Depășirea sumei de 100 lei nu intra sub incidența transportului gratuit de la celelalte produse, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Miniprix.

Plata se face doar cu cardul, online, pentru a siguranța clienților și a curierilor, iar livrările se fac doar marți și vineri.

“Am decis să deschidem minimarketul online la scurt timp după închiderea magazinelor fizice. Am închis magazinele offline din dorința de a ne proteja echipa și clienții de răspândirea virusului. În aceeași idee, am vrut să ne încurajam și susținem clienții să rămână în casă. Ideea este să le oferim celor care plasează comenzi de haine opțiunea de a comanda alte produse de bază. Daca tot merge cineva la ei la ușa, le poate aduce și alte lucruri necesare”, spunea Mara Cristina despre reorientarea către retailul alimentar.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Miniprix vinde în cadrul minimarketului online legume și fructe de la producători locali