Lectură de 4 minute

23 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Miele lansează o nouă serie de cuptoare cu abur și curățare automată. De la ce preț pornesc cuptoarele 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Miele lansează o nouă serie completă de cuptoare cu abur, cu dimensiunea de 60 cm. Noua gamă are peste 100 de programe automate de gătit. Totodată, Miele relansează și gama DGC HC Pro, care acum integrează și funcția HydroClean, pentru curățare automată. Prețul de intrare pentru noua serie Miele DGC 7151 Cuptor combinat cu aburi este de 10.300 lei, cu TVA inclus.

 

 

Sursa foto: Miele

Cuptoarele combinate cu abur îmbină, într-un singur produs, caracteristicile unui cuptor clasic cu cele ale unui aparat pentru gătire la abur. Pe lângă funcțiile clasice precum „Căldură de sus și de jos” sau „Aer cald Plus”, aceste electrocasnice au acum și opțiunea de gătire la abur.

Din punct de vedere tehnic, noua serie de cuptoare cu abur utilizează aceeași platformă ca modelele incorporabile din generația 7000 (lansată în 2019). Acestea au un volum de 76l și cinci nivele pentru grătar sau recipiente de gătit.

Funcția suplimentară de abur este integrată cu ajutorul unui rezervor de apă, care are o capacitate de 1l, dar și un generator extern de abur, cu putere de 2,2 Kw. Noile modele aspiră apa necesară pentru generarea aburului din rezervor înainte de începerea programului de gătire, printr-un tub din oțel inoxidabil. Capacitatea rezervorului este suficientă pentru 1 oră de gătire la abur, la o temperatură între 70°C și 100°C.

Pentru siguranță în bucătărie, ghidajul FlexiClip telescopic oferă opțiunea de a scoate recipiente din cuptor la o distanță optimă față de suprafețele încinse, în așa fel încât preparatele să fie verificate sau întoarse fără griji. Iar datorită finisajul patentat PerfectClean, curățarea cuptorului este extrem de facilă, dat fiind faptul că nimic nu se lipește de suprafețele interioare emailate ale acestuia.

Ce poți găti cu noile cuptoare Miele

Cuptoarele din noua gamă dispun de până la 100 de programe automate, în funcție de model, pe lângă gătirea la abur și cele clasice precum „Aer cald Plus” sau „Încălzire convențională”. Aceste programe pot găti legume fragede, cum este sparanghelul, dar și carne, pâine, prăjituri sau pește.

Cuptoarele combinate cu abur au și funcția TasteControl care previne gătirea în exces a preparatelor - la încheierea programului, ușa cuptorului se întredeschide automat, iar ventilatorul de răcire elimină aerul fierbinte.

În completare, funcția de încălzire păstrează alimentele la temperatura optimă de servire, în timp ce funcția de căldură reziduală economisește energie și protejează mediul prin oprirea încălzirii cuptorului cu puțin timp înainte de sfârșitul programului de gătire.

Citeste si:
Miele lansează a doua generație de aspiratoare fără fir
Miele lansează a doua generație de aspiratoare fără fir

Miele relansează gama de cuptoare combinate cu abur DGC HC Pro

Miele a actualizat categoria de cuptoare cu gătire la abur relansâns și seria DGC HC Pro, care sunt acum dotate și cu funcția de autocurățare automată HydroClean. Datorită acestei funcții, reziduurile de alimente arse sau murdăria dificilă sunt eliminate, pentru ca interiorul cuptorului să păstreze un aspect nou și curat.

Funcția HydroClean folosește un detergent lichid special creat pentru cuptoarele Miele, care este turnat în sita de la baza unității, după ce toate accesoriile au fost scoase. Detergentul lichid, amestecat cu apă proaspătă, este pulverizat în interiorul cuptorului și astfel murdăria este înmuiată și îndepărtată. După spălare, cuptorul este clătit automat corespunzător. Această procedură de curățare este recomandată o dată la fiecare trei luni sau mai des dacă aparatul este folosit frecvent pentru prăjire sau grătar.

Opțiunile de gătire pot fi ajustate individual, în funcție de preferințe, dar, alternativ, utilizatorii pot alege și din cele peste 200 de programe automate de gătit.

Aceste cuptoare au interior din oțel inoxidabil, fiind construite și testate pentru o durată de viață de 20 de ani. Toate cuptoarele au o clasificare de eficiență energetică A+.

Miele este un producător de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator. Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România, precum și două unități de producție aparținând filialei sale italiene de tehnologie medicală Steelco. Cifra de afaceri a companiei în anul 2021 s-a ridicat la aproximativ 4.84 miliarde de euro. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. În întreaga lume, întreprinderea de familie, aflată acum la a patra generație, are o forță de muncă de aproximativ 22.300 de persoane, dintre care 11.200 de angajați în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh, Germania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Miele lansează o nouă serie de cuptoare cu abur și curățare automată. De la ce preț pornesc cuptoarele