Lectură de 2 minute

04 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Michelle Obama a lansat o companie de alimente și băuturi destinate copiilor

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

În perioada în care s-a aflat la Casa Albă, Michelle Obama a lansat "Let's Move!", o inițiativă care promova exercițiile fizice și o alimentație mai sănătoasă pentru copii. Prin înființarea Plezi, Obama nu este doar co-fondator, ci și partener strategic. De asemenea, soția fostului președinte american a declarat că va lucra în spatele scenei pentru a ajuta la misiunea companiei. 

Sursa foto: Shutterstock

Aproximativ 20% dintre copiii și adolescenții americani cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani sunt obezi, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Această afecțiune poate contribui la apariția mai multor boli, printre care tensiune arterială ridicată, colesterol ridicat și diabet de tip 2, potrivit Fooddive.com.

Există, de asemenea, preocuparea pentru copiii care mănâncă și beau prea multe produse alimentare și băuturi bogate în zahăr care nu conțin substanțele nutritive de care au nevoie.

Plezi, primul produs al companiei

Primul produs al companiei, băutura omonimă Plezi, este menit să înlocuiască băuturile zaharoase precum sucurile și băuturile carbogazoase, care nu sunt benefice pentru sănătatea copiilor și să contribuie la promovarea unor obiceiuri mai sănătoase.

Produsul se adresează copiilor de vârstă școlară între 6 și 12 ani, când consumul de lapte sau apă devine mai dificil. Provocarea pentru companie va fi să facă acest lucru cu un produs care are un gust bun și care este într-adevăr ceva ce copiii vor dori să consume, mai ales dacă sunt obișnuiți cu oferte încărcate cu zahăr.

Ingredientul principal al produsului Plezi este apa și conține, de asemenea, sucuri de fructe și extract de frunze de stevia. Băuturile nu au zaharuri adăugate și au aproximativ 35 de calorii per sticlă.

Pe lângă această băutură, compania va promova în mod activ consumul de apă și consumul de fructe și legume proaspete. De asemenea, soția fostului președinte american a angajat o echipă de experți în nutriție, sănătate publică și educație, care va ghida compania în privința planului de marketing și dezvoltarea produselor.

Citeste si:
Coca-Cola HBC România va deschide o unitate proprie de fabricare a PET-ului reciclat
Coca-Cola HBC România va deschide o unitate proprie de fabricare a PET-ului reciclat

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Michelle Obama a lansat o companie de alimente și băuturi destinate copiilor