Lectură de un minut

22 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Metro se extinde în Scandinavia: retailerul a achiziționat un cunoscut distribuitor de pește și fructe de mare

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania suedeză de distribuție de servicii alimentare (FSD) Johan i Hallen & Bergfalk (JHB), care face parte din Metro Group din mai 2023, a achiziționat Fisk i dag i Göteborg (Fisk Idag), un FSD cu sediul în Göteborg, specializat în pește, care până acum aparținea de Nordward Seafood Group. 

 

 

Sursa foto: Metro

Încheierea tranzacției este supusă aprobării obișnuite din partea autorităților locale de reglementare.

Fisk Idag este un specialist regional consacrat în comerțul en-gros cu pește, cu un accent puternic pe vestul Suediei, inclusiv în zona Göteborg. În acest an, a generat venituri de aproximativ 24 de milioane de euro, notează inforetail.es.

Compania, care deservește peste 500 de clienți la nivel național și are aproximativ 50 de angajați, are o experiență vastă în domeniul peștelui și al fructelor de mare și operează unități de producție în Fiskhamnen și Öckerö. 

JHB deservește aproximativ 4.000 de firme de catering din Suedia și Finlanda și a fost achiziționată de Metro în luna mai a anului trecut pentru a se alătura portofoliului FSD. 

"Cu această achiziție complementară a Fisk Idag, JHB este bine poziționată pentru a-și menține ritmul de creștere și pentru a-și consolida competitivitatea în sectorul serviciilor de alimentație publică din Suedia și Finlanda", afirmă Metro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Metro se extinde în Scandinavia: retailerul a achiziționat un cunoscut distribuitor de pește și fructe de mare