Lectură de 2 minute

31 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Metro, al doilea retailer cu care lucrează Casa de Comerț Unirea

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a început să livreze la Metro legume preluate de la producătorii români. Retailerul german este a doua rețea cu care Casa Unirea colaborează, după ce în urmă cu două săptămâni a fost încheiat primul contract cu francezii de la Carrefour. 

Sursa foto: MADR

Casa de Comerț Unirea a livrat legume de la producătorii români către magazinele Metro Cash&Carry. Astfel, au fost preluate 13 tone de varză albă și roșie de la producătorii autohtoni, care au ajuns direct în depozitul retailerului pentru a fi introduse în circuitul comercial, anunță Ministerul Agriculturii.

În vederea creării unui mecanism comercial funcțional, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea continuă negocierile și cu alte lanțuri de magazine din România, mai susțin oficialii de la Ministerul Agriculturii.

La mijlocul lunii octombrie, Casa de Comerț Agroalimentar Unirea furniza primele produse de la fermierii români către Carrefour, de la cartofi albi, dovleac plăcintar, până la varză, în total 12 tone de legume.

Casa Română de Comerţ Agroalimentar – Unirea SA este o companie naţională, înfiinţată în baza Hotărârii de Guvern nr.933/2018, „cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcţional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale putând desfăşura complementar şi activităţi conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate”.

Obiectivul ei era, în principal, organizarea şi desfăşurarea comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, în depozite şi magazine specializate, pieţe şi târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă şi altele asemenea, precum şi operaţiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

După ce a lucrat numai pe pierdere, proiectul de suflet al ministrului Petre Daea a fost oprit de fostul șef de la Agricultură, Adrian Oros, și readus mai apoi în prim-plan de Adrian Chesnoiu.

Citeste si:
Alina Donici (Artesana), antreprenoarea care a dat diplomația pe lactate artizanale: Numai oamenii întregi la cap ar trebui să facă parte din industria alimentară
Alina Donici (Artesana), antreprenoarea care a dat diplomația pe lactate artizanale: Numai oamenii întregi la cap ar trebui să facă parte din industria alimentară
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Metro, al doilea retailer cu care lucrează Casa de Comerț Unirea