Lectură de 2 minute

01 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Meniu tradițional de 1 Decembrie: cum ne dăm seama că am mâncat prea mult

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni,  astfel că de pe masă nu vor lipsi preparatele tradiționale precum fasole cu cârnați sau poate chiar mici cu muștar.

Sursa foto: Pixabay.com

Cu toate acestea, chiar și de 1 Decembrie trebuie să fim atenți la ce consumăm, pentru că o simplă masa compusă din: fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs.

La mulți ani România! La mulți ani românilor! Această urare înseamnă cu adevărat să și trăim mulți ani, iar pentru a trăi mulți ani, este important să fim sănătoși! Pentru aceasta, trebuie să mâncăm, să cumpărăm și să fim cu adevărat cetățeni europeni care au drepturi. Însă, degeaba avem drepturi, dacă nu ni le exercităm! Mai ales cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ar trebui să ne exergităm drepturile, să fim cu adevărat niște consumatori cu atitudine și să cumpărăm citind eticheta, să cumpărăm fără a ne lăsa păcăliți, să achiziționăm servicii corecte și toate acestea se pot realiza simplu, eficient și rapid în parteneriat cu InfoCons!

Sorin Mierlea, președinte InfoCons Protecția Consumatorilor

Pentru o simplă masă de 1 Decembrie putem consuma până la 68 de aditivi alimentari, cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950.

Mai departe, pentru același meniu compus anterior din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc și bomboane, vom consuma până la 164,7 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.

Meniul de 1 Decembrie poate ajunge până la 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.

Citeste si:
Primul trimestru din an pentru Nestlé: Europa crește, America de Nord raportează scăderi
Primul trimestru din an pentru Nestlé: Europa crește, America de Nord raportează scăderi
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Meniu tradițional de 1 Decembrie: cum ne dăm seama că am mâncat prea mult