Lectură de 3 minute

10 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Mega Mall: primul centru comercial din România certificat internațional pentru măsurile de siguranță sanitară

Anca Olteanu

Mega Mall devine primul centru comercial din România care primește certificatul de conformitate COVID-19. Obținerea acestei acreditări este dovada că mall-ul funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță. Experții Safe Shopping Centers (SSC), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție, se arată într-un comunicat de presă.

Mega Mall București anunță că este pregătit să își primească vizitatorii în orice moment și să redeschidă spațiile comerciale a căror activitate autoritățile consideră că poate fi reluată. Încă din luna martie a fost implementat un set de măsuri suplimentare pentru protecția angajaților și a clienților. În prezent, s-a finalizat un  plan pentru siguranța vizitatorilor ce are în vedere reluarea activității mall-ului în totalitate.

Acest plan are ca obiectiv principal prevenirea răspândirii Covid-19 și este concentrat asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri și asigurarea dezinfectării constante a centrului comercial.

Măsurile implementate în Mega Mall

Printre măsurile implementate se numără:

  • instalarea de totemuri cu dezinfectant pentru mâini, acționat pe baza unui mecanism automat, cu senzor pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire și în zonele aglomerate
  • aerisirea periodică a mall-ului, în mod natural,
  • controlul traficului și al fluxurilor prin culoare de delimitare în zonele unde se creează aglomerație și benzi de igienizare nanoseptice pentru zonele frecvent atinse.
  • purtarea măștii de protecție de către toți angajații și clienții este obligatorie
  • s-au implementat măsuri pentru verificarea temperaturii de către personal avizat la fiecare intrare in mall.
  • pentru a preveni crearea aglomerațiilor în centrul comercial, va fi asigurată distanțarea socială de minimum 2 metri pentru un shopping responsabil și în siguranță
  • în zona de food court, mesele și scaunele au fost reașezate astfel încât la o masă vor putea lua loc maximum 4 persoane. 

Pentru realizarea acestei acreditări, experții în managementul riscului au realizat un audit și pentru examinarea măsurilor de siguranță au vizitat centrul comercial prin intermediul unui tur virtual transmis în timp real.

Citeste si:
Grupul Aaylex, producătorul Cocorico, a înregistrat afaceri de aproape 160 de milioane de lei, în primele 3 luni din 2021

Odată cu redeschiderea mall-ului, măsurile de siguranță vor fi difuzate și pe noile ecrane LED din incinta centrului comercial. Mega Mall lansează, în premieră pentru un centru comercial din România, un nou canal de comunicare. Noile ecrane LED multi-screen high definition sunt dispuse pe patru coloane și oferă o suprafață de expunere de 119 metri pătrați. Datorită suprafeței generoase de expunere, noua soluție oferă o experiență de vizionare a conținutul media la un unghi de 360 de grade.

Măsurile de siguranță care au fost implementate pentru sănătatea clienților și angajaților sunt similare în toate centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle. Pornind de la aceste măsuri, în acest moment, la nivel de grup, atât Mega Mall București, cât și Centrul Comercial Bonarka din Polonia au fost evaluate ca fiind conform normelor de prevenție de către experții Safe Shopping Centers.

Mega Mall a fost inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total 220.000 metri pătrați și face parte din portofoliul NEPI Rockcastle. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 76.000 de metri pătrați, dispuși pe 5 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș.

Citeste si:
dEpurtat.ro vrea să se extindă pe piețele din Bulgaria, Grecia și Ungaria
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Mall: primul centru comercial din România certificat internațional pentru măsurile de siguranță sanitară