Lectură de 3 minute

29 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Mega Image și eMAG opresc parteneriatul, urmând să dezvolte propriile proiecte în e-commerce

Anca Olteanu

Mega Image și eMAG anunță că, începând cu data de 30 iulie, vor înceta parteneriatul început în urmă cu opt ani, urmând ca fiecare să își concentreze eforturile pentru dezvoltarea proiectelor proprii în e-commerce, potrivit unui comunicat de presă.

În ultimul an, Mega Image a investit puternic pentru a susține întreaga activitate din platforma proprie online ca parte a strategiei companiei de accelerare a dezvoltării pe partea de e-commerce.

Mega Image a dezvoltat platforma proprie online cu o integrare completă a serviciilor: de la depozit propriu dedicat exclusiv pregătirii și livrării comenzilor online, la platforma online mega-image.ro și aplicația de mobil Mega Image, oferind două opțiuni de livrare: rapidă, în maximum două ore sau începând cu a doua zi.

eMAG a investit pe parcursul acestui an în extinderea rețelei easybox la nivel național și a lansat Genius, serviciul premium cu livrare gratuită și, de curând, livrarea în aceeași zi pentru clienții din București. De asemenea, eMAG a investit în platforma tazz by eMAG, care oferă livrare rapidă pentru aproape orice produs de dimensiuni reduse.

Mega Image online

„Concentrarea pe platforma proprie online a fost întotdeauna în centrul strategiei noastre pe termen lung. În ultimul an, am accelerat dezvoltarea noastră în zona de ecommerce, am investit într-un depozit propriu dedicat, am lansat aplicația de mobil cu serviciul de livrare rapidă în două ore și ne-am extins în orașele mari din țară.

Citeste si:
Cum să ai o afacere cu trufe și alune: care este investiția și când scoți profitul. Exemplul Il Tartufo din Alba Iulia

Suntem într-un moment în care platforma proprie este foarte bine construită și vom merge mai departe într-o nouă etapă de consolidare. Mulțumim întregii echipe eMAG pentru parteneriatul din toți acești ani, care ne-a adus rezultate de ambele părți și a crescut sănătos, până la maturitate. Pentru fiecare urmează etape separate importante pentru dezvoltarea mai departe, cu beneficii directe pentru clienți”, spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

„Într-o perioadă în care evoluția ecommerce înregistrează un ritm accelerat de creștere, fiecare dintre noi a identificat noi oportunități de dezvoltare. Astfel, eMAG va continua să susțină comerțul online pe plan local prin noi servicii care să îi ajute pe clienți să economisească timp și bani si pe antreprenori să își dezvolte business-ul online. Dorim să le mulțumim și colegilor de la Mega Image pentru buna colaborare pe care am avut-o timp de aproape opt ani și să le urăm succes în proiectele viitoare”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Afaceri în creștere pentru Mega Image în 2020

Pandemia de coronavirus a majorat și afacerilor olandezo-belgienilor de la Mega Image, cu mai bine de jumătate de miliard de lei, după ce au extins rețeaua din România cu 89 de magazine și au intrat pentru prima dată în Oradea și Sibiu.

Compania a angajat cel mai mare număr de persoane dintre toți retailerii, anul trecut, 2.138 de salariați, și a inaugurat primul depozit dedicat eCommerce-ului.

Citeste si:
Carrefour continuă dezvoltarea în Franța, în ciuda situației instabile interne, generată de zvonurile de vânzare și retragerea lui Arnault

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 880 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al comerțului electronic din România și a devenit un lider regional, exportând modelul local în Bulgaria și Ungaria.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image și eMAG opresc parteneriatul, urmând să dezvolte propriile proiecte în e-commerce