Lectură de 3 minute

28 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Mega Image continuă programul pentru o alimentație sănătoasă, ,,Mănânc corect, sunt Mega sănătos'', pentru școlari

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Mega Image încurajează un stil de viață sănătos în rândul generațiilor tinere prin programul ,,Mănânc corect, sunt Mega sănătos'', care oferă copiilor din clasele primare sesiuni interactive pentru o alimentație echilibrată. Pentru acest an școlar, programul este realizat de Mega Image în colaborare cu medicul nutriționist Mihaela Bilic și invitați speciali, alături de care copiii vor putea descoperi, prin intermediul unor sesiuni video scurte și metode de învățare atractive (inclusiv experimente științifice), ce înseamnă să mănânce corect, echilibrat și sănătos pentru a avea un organism plin de energie.

Programul de educație pentru o alimentație sănătoasă, ajuns la a treia ediție, se împarte în cinci sesiuni video, ce vor fi disponibile online, de-a lungul cărora copiii vor face descoperiri despre lactate, despre carne și pește, legume și fructe, dar și dulciuri, făinoase și cereale.

Fiecare temă este dezbătută de Dr. Mihaela Bilic alături de un copil, în cadrul unei sesiuni video de 10-15 minute, care cuprinde activități practice, informații utile despre alimentația sănătoasă, dar și un experiment realizat împreună cu Profesorii Trăsniți, pe care copiii îl pot pune în practică acasă.

„Continuăm programul Mănânc corect, sunt mega sănătos, axat pe nevoile copiilor, cu multe activități practice și experimente haioase, explicând astfel, prin joacă, noțiunile abstracte ale științei. Prin acest program, ne așteptăm să fie asimilate ușor noțiunile de bază despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă și beneficiile acesteia, astfel încât copiii de azi sa beneficieze de o educație alimentară corectă, utilă pentru adulții de mâine”, spune Adrian Nicolaescu, VP marketing, comunicare, e-commerce și sustenabilitate Mega Image.

Sesiuni video despre alimentația sănătoasă

Cele cinci sesiuni video din programul ,,Mănânc corect, sunt Mega sănătos'' vor fi publicate online, pe canalul de YouTube al Mega Image, în perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2021, putând fi urmărit câte un episod pe săptămână, în fiecare zi de joi. Prima sesiune video, Descoperiri despre lactate, este deja online, la startul programului.

În urma parcurgerii celor cinci filmulețe, copiii vor putea înțelege mai bine ce trebuie să conțină o farfurie sănătoasă, care sunt alimentele de bază, ce conțin acestea și care este porția corectă zilnică, dar și cum contribuie alimentația echilibrată la starea de bine și o viață sănătoasă.

Programul „Mănânc corect, sunt Mega sănătos” este parte din strategia Mega Image de dezvoltare durabilă și sustenabilitate, Un pas mai departe, fiind una dintre inițiativele educaționale care au ca obiectiv principal inspirarea generațiilor tinere să mănânce corect și echilibrat pentru un organism plin de energie și un stil de viață sănătos.

Citeste si:
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle

Programul de alimentație sănătoasă a fost lansat în 2019, în școli, an în care au participat peste 20.000 de elevi din clasele pregătitoare și I – IV din 100 de școli din 7 orașe din țară: București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Târgoviște, Ploiești și Giurgiu.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 880 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image continuă programul pentru o alimentație sănătoasă, ,,Mănânc corect, sunt Mega sănătos'', pentru școlari