Lectură de 3 minute

21 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Mega Image anunță câștigătorii programului de finanțare a proiectelor de reducere a plasticului și a risipei alimentare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mega Image a desemnat câÈ™tigătorii primei ediÈ›ii a programului „Mega Proiecte de Azi pentru Mâine”, de susÈ›inere a proiectelor care pot aduce schimbări în comunitățile locale, prin găsirea È™i implementarea celor mai bune soluÈ›ii pentru reducerea consumului de plastic È™i a risipei alimentare.

CompetiÈ›ia de proiecte de responsabilitate socială s-a desfășurat online în perioada 1 noiembrie – 13 decembrie 2021, iar cinci proiecte care vizează reducerea consumului de plastic sau a risipei alimentare au câÈ™tigat până la 20.000 euro/proiect pentru dezvoltare È™i implementare în comunitățile lor, Mega Image alocând fonduri totale de până la 100.000 euro pentru acest program.

În urma parcurgerii etapelor de concurs, au fost desemnate cinci proiecte câÈ™tigătoare:

  • AsociaÈ›ia Èšinutul Buzăului: proiectul „Din plastic dăunător, în plastic folositor” propune o soluÈ›ie sustenabilă la problema deÈ™eurilor din plastic. Cu echipamente speciale, asociaÈ›ia îÈ™i propune să transforme plasticul local în materiale de construcÈ›ii sau obiecte casnice, rezolvând problema gropilor de gunoi poluante È™i costisitoare atât pentru bugetul primăriilor, cât È™i pentru mediu. De proiectul pilot vor beneficia comunitățile din Lopătari È™i MânzăleÈ™ti, din Geoparcul Èšinutul Buzăului.

  • AsociaÈ›ia StartEvo, BucureÅŸti: proiectul „Kidibot Plastic Detectives”va încuraja copiii È™i părinÈ›ii acestora să cumpere produse cu ambalaj non-plastic în defavoarea celor cu ambalaj de plastic, precum È™i produse de volum mic în defavoarea produselor de volum mare. ParticipanÈ›ii vor scana prin aplicaÈ›ia dezvoltată de asociaÈ›ie codurile de bare tipărite pe produse după ce le-au cumpărat din magazine È™i vor intra într-un sistem de gamification educaÈ›ional, primind moneda virtuală Kidicoin, cu care vor putea să cumpere din shop produse virtuale (ebook-uri, micro-cursuri, cărÈ›i etc).

  • AsociaÈ›ia CRIES-Centrul de Resurse pentru IniÈ›iative Etice È™i Solidare, TimiÅŸ: proiectul „Niciodată nu e prea (târziu) devreme” are în plan dezvoltarea È™i întărirea comportamentelor responsabile în rândul a 390 de elevi din TimiÈ™oara. Vor colabora cu 18 educatori cu experiență, abordând practici È™i demersuri concrete de reducere a risipei alimentare prin organizarea a 20 de evenimente pentru elevi, care devin ambasadori ai schimbării. Astfel, vor influenÈ›a 400 de membri din familiile lor, promovând 30 de producători locali È™i salvând peste 400 kg de alimente. Totodată, vizează È™i informarea a 5.000 de persoane pe tema risipei alimentare.

  • FundaÈ›ia Comunitară BraÈ™ov: proiectul „Compost la Nuc! Prima grădină comunitară din BraÅŸov cu compost colectiv” îÅŸi propune activarea grădinii hub-ului educaÈ›ional Nuc, un spaÈ›iu în care oameni pasionaÈ›i de educaÈ›ie se întâlnesc pentru a dezvolta proiecte care îmbină natura, comunitățile si educaÈ›ia. Propun ateliere participative pentru locuitorii cartierului Schei, părinÈ›i, copii, pasionaÅ£ii de eco-lifestyle din BraÅŸov, constând în colectare de compost, activități de învăţare ÅŸi eco-awareness privind risipa alimentară ÅŸi practica unei grădini urbane.

  • AsociaÈ›ia Centrul de Performanță Before&After School CONIL, BucureÅŸti: proiectul „Grădina urbană Conil” prevede amenajarea unei grădini urbane pe terasa Centrului MultifuncÈ›ional Conil pentru copiii cu dizabilități. O suprafață cultivată de 300mp, într-o zona urbană aglomerată – zona Ghencea din BucureÈ™ti, care îÈ™i propune să fie suportul logistic pentru educaÈ›ia, terapia È™i dezvoltarea unui lanÈ› autosustenabil de producÈ›ie proprie a legumelor care să asigure hrana celor peste 300 de copii îngrijiÈ›i la Conil.

CâÈ™tigătorii au fost desemnaÈ›i È™i pe baza votului public È™i susÈ›inerii proiectelor în faÈ›a juriului.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanÈ›uri de supermarketuri din România cu o reÅ£ea ce cuprinde în prezent 913 de magazine în BucureÅŸti, Cluj-Napoca, IaÈ™i, ConstanÅ£a, PloieÅŸti, BraÅŸov, TârgoviÅŸte, TimiÈ™oara, Bacău, FocÈ™ani ÅŸi alte oraÅŸe din Å£ară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi RomâneÈ™ti. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaÅ£ional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Mega Image anunță câștigătorii programului de finanÈ›are a proiectelor de reducere a plasticului È™i a risipei alimentare