Lectură de 5 minute

29 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Măști, baloane, prăjituri și alte lucruri ce nu trebuie să lipsească de la aniversarea copilului

Advertorial

Abonează-te pe  

Niciun moment din an nu este atât de frumos precum ziua de naștere a celui mic. Pentru un asemenea eveniment ne dorim tot ce este mai bun. De fapt, este momentul pe care dorim să-l împărtășim cu cei dragi.

Sursa foto: Pexels

Totuși, organizarea unei petreceri pentru copii poate fi o adevărată provocare. Dacă în primii ani de viață suntem noi cei care decidem ce trebuie să facem, lucrurile se schimbă mai târziu. Deja de la 4-5 ani, copiii își exprimă părerile cât se poate de clar.

Ei vor anumite teme, unele accesorii sau un tort realizat într-un anumit fel. Pentru că evenimentul să fie organizat cu succes, trebuie să luăm în considerare unele aspecte. Scopul este acela că micuții să plece acasă cu amintiri de neuitat. De aceea, este necesar să planificăm totul cu atenție, incluzând câteva elemente cheie.

Stabilește ce tematică își dorește

Nu mai vedem de ceva timp acele petreceri pe care el organizau părinții noștri. Înainte o aniversare însemna mâncare, tort, sucuri și joacă. Nu știam, cel puțin în România, nimic legat de o tematică anume. Acum însă lucrurile s-au schimbat.

Petrecerea trebuie să se încadreze într-o anumită tema. Este o caracteristică esențială pentru a crea o atmosferă magică. Micuții nu mai sunt ușor de impresionat. De aceea, o petrecere trebuie să fie mult mai bine organizată.

Poți opta pentru o aniversare cu personaje din desene animate, supereroi sau teme inspirate din natură. Trebuie să fii conștient de faptul că alegerea unei teme va ghida desfășurarea întregului eveniment.

Decorațiunile, accesoriile, activitățile, chiar și mâncarea pot fi alese în funcție de acest aspect. Din fericire, acum poți găsi diverse obiecte care să te ajute. Magazinele pun la dispoziție postere, baloane aniversare, costume specifice. De asemenea, cofetăriile te pot ajuta în acest sens.

Creează invitații care să se potrivească

Copiii sau persoanele care vor participa la eveniment trebuie anunțate din timp. Este la modă și în România să trimiți invitații. Chiar și la zile de naștere! Iar acestea ar trebui să fie cât mai atractive.

Citeste si:
Șase luni de eMAG Toys Shop: topul celor mai comandate produse
Șase luni de eMAG Toys Shop: topul celor mai comandate produse

Tot în funcție de tematică pot fi realizate și invitațiile. Le poți personaliza împreună cu copilul. Mai poți apela și la o firmă specializată în acest sens.

În funcție de buget, poți realiza invitațiile. Pe acestea trebuie trecute dată, ora, locul. Nu uita de orice informație importantă despre activități sau costume, dacă este cazul.

Decorațiuni alese de la magazine speciale

Cum am specificat, acum există locații care îți pun la dispoziție tot ce îți trebuie pentru un party. Accesoriile sunt cruciale pentru a crea acea atmosfera ideală pentru o aniversare. Baloane colorate, ghirlande, props-uri, pahare, farfurii tematice sunt elementele ce contribuie la crearea unei atmosfere festive.

Este imperios necesar ca decorațiunile să fie în ton cu petrecerea. De exemplu, dacă copilul tău vrea o petrecere cu tema unicornilor, trebuie să te conformezi. Alege baloane colorate sau chiar în forma miticului animal.

Poți opta inclusiv pentru o pinata unicorn. Magazinele de profil îți oferă o mulțime de accesorii în acest sens. De fapt, aceste elemente pot fi și un motiv pentru a organiza anumite activități. Cu o pinata, distracția va fi garantată. Sau poți să le oferi șansa de a colora sau desena.

Imprimă câteva imagini în tematica respectivă. Copiii vor putea să le coloreze. Unele activități au nevoie de mai mult spațiu. În funcție de ceea ce îți permiți, trebuie să organizezi și să alegi totul. Dacă dispui de o piscină, poți opta pentru o petrecere cu tema sirene. Există numeroase idei. Totul ține de ce ai tu disponibil, dar și de ce dorește copilul.

Creează un meniu adaptat petrecerii

Nu este nevoie să faci pregătiri faraonice. Totuși, mâncarea este un aspect important al oricărei petreceri. Pentru copii, gustările trebuie să fie nu doar delicioase, ci și atractive vizual. Nu este cazul să faci sarmale, fripturi, salate de boeuf.

Poți avea succes cu sandvișuri în forme interesante, prăjituri colorate, pizza, cartofi prăjiți. Nu uita de fructe sau sucuri naturale din fructe. Evita tot ceea ce este carbogazos. Dacă tema petrecerii este una care îți permite, o poți integra în alimente. Sandvișurile pot avea forme de scoici, personaje și așa mai departe. Însă vedetă va fi tortul care se poate adapta cel mai ușor acestui aspect.

Alege mici cadouri pentru invitați

Nu mai este ceva neobișnuit să faci cadouri copiilor la plecare. Este vorba despre mici party suveniruri. Acestea pot fi văzute că un gest de apreciere pentru micuți. Poți alege jucării mici, dulciuri, obiecte personalizate sau orice altceva cu tematică petrecerii.

Acestea vor fi așezate într-o punguță. În momentul în care părinții îi iau acasă, le poți oferi un asemenea cadou. De asemenea, baloanele sunt perfecte pentru amintire de final, pot fi baloane de latex sau folie. Tu sau copilul decideți ce anume să oferiți atunci când copiii invitați pleacă acasă.

Alege muzica într-un mod inspirat

Nicio petrecere nu este completă fără cântecele preferate ale celor mici. Această joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere de neuitat. Playlist-ul trebuie să includă melodii pe care copiii le iubesc sau sunt în trend. Ai grijă la ce piese alegi.

Evită trupe care au versuri triviale sau cu anumite conotații. În funcție de vârsta copiilor poți căuta melodii adecvate. Poți angaja un DJ specializat, dacă ai un buget prietenos. La unele petreceri pot fi prezenți și animatori, clovni, prințese.

De ce este importantă organizarea?

Nu ar trebui să subestimăm modul în care ne prezentăm la un asemenea eveniment. Vremurile s-au schimbat, iar o petrecere prost organizată poate fi o dezamăgire pentru copil. Totul trebuie planificat în detaliu.

Desigur, nu trebuie să ne dăm peste cap într-un mod exagerat. Este necesar însă să fim atenți la multe aspecte. Până la urmă, fericirea celui mic este mai presus de orice. O petrecere de poveste va însemna pentru el o amintire prețioasă!

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Măști, baloane, prăjituri și alte lucruri ce nu trebuie să lipsească de la aniversarea copilului