Lectură de 2 minute

27 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Maresi Austria preia Enigma Trading, companie românească cu produse pentru întreținerea casei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Maresi Austria, parte din grupul Vivatis, își extinde businessul pe plan local prin preluarea Enigma Trading, companie românească cu produse pentru întreținerea casei.  Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Sursa foto: Maresi Romania/ Facebook

Fondată în 1994 de Valentin Herea, Enigma Trading 2000 este o companie activă pe plan local în sectorul nealimentar. În 2022, compania a raportat vânzări de circa 90 de milioane de lei cu mărcile Epack, Ropack, Potex și Madero. Compania are o poziție de piață importantă în categoriile de bureți, lavete, folie alimentară, saci de gunoi și mănuși de unică folosință și a reușit, de asemenea, să se impună remarcabil într-un mediu competitiv dominat de furnizori internaționali.

Maresi Austria, fondată în 1949, este una dintre cele mai importante companii austriece de distribuție de produse de marcă. Grupul austriac este activ pe piața din România din 2012 când a preluat Impex Bock, dar și pe piețele din Ungaria, Cehia și Slovacia. Divizia de non-food a generat anul trecut aproximativ 5% din totalul cifrei de afaceri raportată de Maresi România, însă odată ce odată cu această preluare divizia de food și cea de non-food vor avea o pondere egală în businessul Maresi România.

Categoriile de produse Enigma se încadrează perfect în portofoliul Maresi, dominat până acum de zona de produse alimentare. Am construit de la zero zona de non-food, dar această achiziție ne permite să ne consolidăm poziția noastră, ca una dintre cele mai importante companii de distribuție de produse de marcă.

Harald Bock, Director General Maresi România

Maresi România este un jucător cu notorietate în piața de distribuție, având mulți ani de experiență în vânzarea de mărci proprii Maresi – Shan’Shi, Lapte Maresi, Vienna Ice Coffee și Inzersdorfer, dar și în distribuția de mărci partenere internaționale puternice, alimentare – precum: HiPP, Siviero Maria, Iglo, Finn Crisp, Santa Maria, și non-alimentare - NUK, Dr. Beckmann și Salvequick. În anul financiar 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, în creștere cu 11,7% față de anul 2021 și un profit de 4,8 milioane de lei, în creștere cu 45% față de anul precedent.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Maresi Austria preia Enigma Trading, companie românească cu produse pentru întreținerea casei