Lectură de un minut

28 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Marcel Ciolacu, premierul României, a decis că magazinele nu vor fi închise în weekend. ”Din semnalele primite din rândul societăţii rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend", a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Sursa foto: unsplash.com

"Au închis alţii pieţele în pandemie şi au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea", a declarat Ciolacu.

Reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare au discutat despre soluțiile prin care Guvernul poate sprijini deopotrivă producătorii, distribuitorii și retalierii din România. În acest sens, micii comercianți au propus Guvernului închiderea marilor supermarketuri în weekend, argumentând că această decizie ar crea oportunități echitabile pentru toți comercianții.

„La Palatul Victoria, noi am propus închiderea magazinelor sâmbăta, după ora 13:00, și duminica. Inițial am plecat cu propunerea de a închide numai magazinele mari pentru a sprijini, cumva, comerțul mic românesc sau ce a mai rămas din noi. Împreună cu domnul prim-ministru am ajuns la concluzia că nu este constituțional și nu ar fi normal să apară o discriminare între diferitele sectoare de retail, astfel că, am stabilit că soluția ideală ar fi închidem toți”, a declarat Feliciu Paraschiv, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici și Mijlocii (ANCMM) și director general al Paco Supermarket, pentru retail.ro.

Pe de altă parte, reprezentantul micilor retaileri consideră că România ar trebui să urmeze exemplul retailerilor din vest, care deja cunosc avantajele acestui tip de program de funcționare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie