Lectură de un minut

23 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Magazinele de pe Valea Prahovei, amendate de ANPC: „Curățenia și condițiile corespunzătoare lasă de dorit în cazul retailerilor”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat mai mulți operatori economici din stațiunea montană Predeal de pe Valea Prahovei, cu peste 370.000 de lei, după ce a găsit mai multe nereguli în magazine.

Comandamentului de iarnă 2021, organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și care își desfășoară activitatea în perioada 20 - 31 decembrie 2021, a fost prezent recent în stațiunea montană Predeal, de pe Valea Prahovei.

În primele trei zile, comisarii ANPC au verificat 57 de operatori economici, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate diverse tipuri de sancțiuni:

  • 39 de amenzi contravenționale, în valoare de 372.000 lei
  • 35 de avertismente
  • oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, pentru 15 operatori economici
  • propunere de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru un operator economic

În plus, ei au verificat și mai multe spații de cazare, unde au descoperit mai multe nereguli.

„Este inadmisibil ca în secolul 21 să mai discutăm încă despre mizerie în spațiile de cazare. Inadmisibil! Avem atâtea formule de detergenți, la prețuri mereu accesibile, dar, din motive știute doar de operatorii economici, tot nu par a fi utilizate. Nu voi tolera astfel de situații! Aspectul acesta, al curățeniei și al condițiilor corespunzătoare, nu trece neobservat nici în cazul retailerilor, care, uneori, lasă de dorit... Având în vedere această atitudine care pare că se acutizează, ne propunem să sporim frecvența controalelor, până observăm îmbunătățiri și nu vom înceta până nu vom obține rezultate”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

Sursa FOTO: Captura video ANPC, Facebook

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Magazinele de pe Valea Prahovei, amendate de ANPC: „Curățenia și condițiile corespunzătoare lasă de dorit în cazul retailerilor”