Lectură de 3 minute

16 Aug 2023 - Știri și Noutăți

MADR și Carrefour România organizează Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, la Iași

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza, în perioada 18-20 august 2023, între orele 10:00-20:00, Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, în incinta centrului comercial Era Shopping Park Iași. Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub sloganul „Cumpără românește!”.

Sursa foto: Unsplash

Cei prezenți la târg vor avea ocazia să-și procure preparate dintr-o gamă variată de peste 40 de produse din județele: Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava sau Vaslui, atestate de MADR ca produse tradiționale. Oferta operatorilor economici care obțin aceste produse bazate pe rețete transmise din generație în generație este diversificată din categorii precum: carne și lapte, ouă, pește, legume și fructe, produse de patiserie, miere și produse apicole, vin și băuturi spirtoase. De asemenea, la târg se vor găsi fructe și legume uscate, ceaiuri, produse apicole și produse lactate care au dobândit mențiunea „produs montan”.

De-a lungul anilor, am dezvoltat programe unice în retail, precum Creștem România Bio, Deschidem Vinul Românesc, Poftim Brânza Românească, cel mai nou proiect, sau brandul Grădina Noastră, sub care se găsesc legume și fructe românești provenite de la fermierii asociați în cooperative, cu scopul de a promova produsele autohtone în rândul clienților noștri. Drept dovadă, Carrefour beneficiază în prezent de un amplu portofoliu de producători locali pe zona de alimente proaspete, cu peste 1.300 de fermieri la nivel național. Vom continua prin diverse acțiuni – de la campanii de brand sau promoționale, la dezvoltarea unui ecosistem complet de parteneri – să contribuim la dezvoltarea și promovarea sectorului agricol din România.

Narcis Horhoianu, CMO Carrefour România

În cadrul târgului, Carrefour va contribui cu o selecție de produse locale, dezvoltate cu sprijinul producătorilor români. În premieră națională, Carrefour lansează noul program „Poftim Brânza Românească”, o inițiativă ce aduce în prim-plan o selecție de sortimente de brânzeturi românești unice, maturate, fermentate și cu mucegai, toate create de producători locali. Vizitatorii vor fi întâmpinați în cadrul târgului cu legume și fructe de la fermieri din regiune și de la Cooperativa Grădina Noastră din Huși, parteneră Carrefour, cu pește, carne și vin românesc din programul Deschidem Vinul Românesc.

Producătorii prezenți la târg fac parte din rețeaua extinsă de producători locali și ultra locali ai companiei, Carrefour fiind lider pe segmentul de producători de produse proaspete, cu peste 1.300 de fermieri români, dintre care peste 600 sunt ultra locali și livrează în proximitate, către magazine aflate într-un areal de 50 km. Pe lângă această inițiativă, Carrefour derulează local activități și programe sub umbrela Act for Food, pentru promovarea tranziției către o alimentație sănătoasă pentru toți clienții, dezvoltând o gamă de produse alimentare de peste 3.100 de articole provenite din România.

Vizitatorii vor găsi în cadrul târgului „Cașcavalul de Săveni” din arealul geografic al județului Botoșani, care din anul 2021 a dobândit protecția europeană Indicație Geografică Protejată – IGP.

Din cadrul târgului, cumpărătorii vor putea degusta și alege vinuri albe, roșii, roze, vinuri liniștite și spumante, cu Indicație Geografică sub marca “Cotnari”, parte din regiunea viticolă a Podișului Moldovei. Vinurile din podgoria Cotnari sunt vinuri de calitate superioară cu denumire de origine controlată (D.O.C). Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Iaşi va fi prezentă la eveniment cu mai multe sortimente de vin.

Citeste si:
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară

Carrefour România are peste 400 de magazine din țară. Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  MADR și Carrefour România organizează Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, la Iași