Lectură de 2 minute

25 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Lucian Baltaru, CEO Sameday, despre impactul invaziei Rusiei: Producem în Ucraina componente pentru easybox-uri. Trebuie să ne repoziționăm

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Invazia Rusiei în Ucraina va afecta compania de curierat Sameday, care produce peste hotare componente metalice pentru lockerele easybox, a declarat directorul general al companiei, Lucian Baltaru, într-un interviu pentru Retail.ro, în care a menționat că se așteaptă ca mediul economic să fie impactat de conflictul militar, în contextul presiunilor inflaționiste.

Eu cred că mediul economic va fi clar afectat, ne așteptăm la asta și deja mă gândesc la zonele în care ne poate impacta și cum ne putem proteja. Acest conflict neașteptat, cu o anvergură destul de mare, vine pe un fond instabil macroeconomic: fondul pandemiei și contextul inflaționist, unde avem scumpiri în masă. Cred că trebuie să ne uităm serios cum ne poate afecta și eu sunt sigur că ne va afecta și încercăm să ne pregătim”, a explicat Baltaru.

Compania de curierat, care are 2.800 de lockere easybox în România și Ungaria, produce în Ucraina o partea dintre componentele metalice pentru lockere.

„Noi avem relații cu Ucraina, o parte din componentele noastre pentru lockere, partea metalică a lor, le producem în Ucraina și acum trebuie să ne repoziționăm, să vedem cum putem să ne continuăm planurile. Nu aveau o cotă foarte mare, dar este important să ne reașezăm”, a mai spus directorul companiei.

Invazia Rusiei în Ucraina vine în contextul în care presiunea inflației este ridicată în Europa, implicit în România, unde Banca Naţională a prognozat o inflaţie de 11,2% la finalul trimestrului al doilea din 2022, iar valul cinci al pandemiei este spre sfârșit, ceea ce nu înseamnă că pandemia s-a încheiat.

Cred că banii vor deveni mai scumpi, și din punctul de vedere al investițiilor, cred că trebuie să ne uităm foarte atent în ce și cum investim, să înțelegem costul banilor. Sunt zonele macroeconomice în care suntem impactați și în zonele high-level ale unei afaceri: finanțări și partea de materie primă”, a mai spus Baltaru.

Cu o experiență de peste 14 ani pe piața din România, Sameday este o companie de curierat cu o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri. Compania este prezentă în România și în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 2.800 de lockere easybox în cele două țări.

Citeste si:
Vor închide retailerii magazinele în weekend? Ce spune Feliciu Paraschiv, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici și Mijlocii
Vor închide retailerii magazinele în weekend? Ce spune Feliciu Paraschiv, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici și Mijlocii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lucian Baltaru, CEO Sameday, despre impactul invaziei Rusiei: Producem în Ucraina componente pentru easybox-uri. Trebuie să ne repoziționăm