Lectură de un minut

26 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Louis Vuitton a lansat o colecție de genți în colaborare cu arhitectul Frank Gehry

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Louis Vuitton își extinde colaborarea cu arhitectul Frank Gehry. Cu ocazia expoziției Art Basel Miami Beach, a prezentat o colecție capsulă de genți creată împreună cu celebrul arhitect americano-canadian, care a proiectat deja clădirea Fondation Louis Vuitton. 

Sursa foto: Shutterstock

Marca a participat pentru al doilea an consecutiv la expoziția de la Miami, al cărui partener global este. Pentru această a 27-a ediție, a fost prezentă cu un stand dedicat îndelungatei sale colaborări cu Frank Gehry, care i-a proiectat și vitrinele în 2014, precum și cu un model de geantă Twisted Box, notează Pinkermoda.com.

Aceasta din urmă a fost una dintre cele patru teme expuse la stand (celelalte fiind Arhitectura și forma, Explorarea materiei și Animalele). Standul a expus cizme, sticle de parfum, lucrări originale, schițe, machete de arhitectură și genți, toate proiectate de arhitect.

Colaborare cu arhitectul care a proiectat muzeul Guggenheim

La vârsta de 94 de ani, arhitectul - renumit pentru clădirile sale deconstruite cu o estetică organică - își arată mai mult ca niciodată energia creativă. Gehry, responsabil, printre altele, pentru Cinemateca Franceză din Paris, Muzeul Guggenheim din Bilbao, Sala de concerte Walt Disney din Los Angeles și Turnul Luma din Arles, s-a întors la munca sa de creație. De data aceasta, a imaginat o colecție originală de genți pentru Louis Vuitton.

Louis Vuitton este de mult timp în contact cu lumea artei, colaborând cu nume din arta contemporană și design, printre care Sol LeWitt, James Rosenquist, César și Olafur Eliasson. Autointitulată "companie culturală creativă", așa cum a fost definită de Bernard Arnault, șeful LVMH, a colaborat, de asemenea, la mulți alți artiști de-a lungul anilor pentru a-și reinventa celebrele genți cu monogramă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Louis Vuitton a lansat o colecție de genți în colaborare cu arhitectul Frank Gehry