Lectură de 2 minute

12 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Liliac a extins crama de la Batoș cu o investiție de 3,4 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Liliac, crama din BatoÈ™, judeÈ›ul MureÈ™, care păstrează spiritul transilvănean tânăr prin vinurile sale, a făcut anul acesta o investiÈ›ie de 3.4 milioane de euro în extinderea spaÈ›iului de producÈ›ie - jumătate din investiÈ›ie a venit din fonduri europene. Crama Liliac are acum o suprafață de 1500 mp, adăugând 400 mp la spaÈ›iul deja existent. 

Sursa foto: Crama Liliac

Extinderea cramei de la BatoÈ™ a crescut capacitatea de producÈ›ie de la 450.000 de sticle la 600.000, adăugând liniei de producÈ›ie È™i alte funcÈ›ii. Acum, producÈ›ia, îmbutelierea, etichetarea È™i depozitarea produselor se întâmplă într-un singur loc.

Odată cu extinderea capacității de producÈ›ie de la BatoÈ™, crama se aÈ™teaptă la creÈ™terea vânzărilor în anul următor cu 20%, adică un număr de 550.000 de sticle vândute.

Extinderea cramei de la BatoÈ™ nu a fost doar o necesitate, ci È™i un vis pe care îl alimentăm de la începutul călătoriei noastre în lumea vinurilor transilvănene. Cu această extindere, suntem pregătiÈ›i să creÈ™tem vânzările cu 20% în 2024. De asemenea, în viitor ne vom concentra atenÈ›ia È™i pe enoturism, oferind spaÈ›ii pentru evenimente È™i chiar cazare. Aceasta va fi o oportunitate pentru oameni să înÈ›eleagă mai bine procesul de producÈ›ie al vinului È™i să cumpere produse direct de la cramă. Dacă ai văzut de unde vine un produs È™i È™tii povestea din spatele lui, te apropii mai mult de el.

Miron Radic, general manager Liliac

InvestiÈ›ia aduce È™i posibilitatea de a acomoda noi sortimente de vin premium, butoaie de 2000 litri pentru fermentare, modernizarea laboratorului, o nouă sală de baric pentru butoaiele de stejar, dar È™i un nou sistem de încălzire È™i răcire.

Liliac, crama din BatoÈ™, judeÈ›ul MureÈ™, păstrează vie moÈ™tenirea terroir-ului transilvănean prin vinurile sale cu spirit tânăr, revitalizând regiunea viticolă LechinÈ›a. ÎnfiinÈ›ată în anul 2010, crama-butic foloseÈ™te tehnici moderne de vinificaÈ›ie ce scot la iveală esenÅ£a strugurilor autohtoni, copÈ›i sub soarele blând al Transilvaniei È™i culeÅŸi manual din via care se întinde pe 52 de hectare, pe dealurile din BatoÈ™ (jud. MureÈ™) È™i LechinÈ›a (jud. BistriÈ›a).

Citeste si:
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Liliac a extins crama de la BatoÈ™ cu o investiÈ›ie de 3,4 milioane de euro