Lectură de 2 minute

02 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Liki24, marketplace-ul ucrainean de dermatocosmetice, a livrat peste un milion de produse în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Liki24, marketplace-ul internațional pentru produse de sănătate și farmaceutice fondat în Ucraina, atinge un prag important în România, la doi ani de la lansarea operațiunilor locale. Platforma a livrat cu succes peste un milion de produse pentru sănătate, inclusiv medicamente eliberate pe bază de rețetă, către peste 150.000 de clienți din întreaga țară. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

De la lansarea operațiunilor pe piața locală în 2021, Liki24 s-a dezvoltat anual într-un ritm susținut în România, cu o creștere de zece ori a cifrei de afaceri în 2022, urmată de o creștere de cinci ori în prima jumătate a anului 2023. Platforma propune o gamă largă de produse, cele mai solicitate categorii fiind cele pentru îngrijirea articulațiilor și a oaselor, medicamente pentru răceală și gripă, produse pentru copii și produse de îngrijire a pielii. În medie, clienții plasează comenzi cu valoare între 140 și 200 lei.

Cele mai active cinci orașe în ceea ce privește numărul de utilizatori și comenzi sunt București, Brașov, Timișoara, Constanța și Iași. Pentru a servi eficient acești clienți, Liki24 oferă opțiuni de livrare flexibile, inclusiv posibilitatea de livrare în aceeași zi a comenzilor plasate în București. Cu o medie de peste 20.000 de vizitatori zilnici pe platformă și în aplicația mobilă, Liki24 își propune să devină un jucător cheie pe piața produselor de sănătate.

Potrivit unui sondaj efectuat de companie în 2023, 61% dintre utilizatori aleg Liki24 pentru confortul de a-și putea procura produsele pentru sănătate din același loc. În același timp, 45% menționează ca principal beneficiu prețurile reduse, care le permit să economisească, iar 39% apreciază cel mai mult serviciul de livrare rapidă oferit de platformă.

Liki24 este un marketplace internațional pentru produse de sănătate și farmaceutice, care a fost fondat în Ucraina în 2017. Compania a creat un ecosistem unic, conectând peste 1,7 milioane de clienți cu 12.000 de farmacii și peste 30 de producători farmaceutici din România, Ucraina și Italia. Oferind o selecție de peste 40.000 de produse diferite la prețuri cu 30% mai ieftine decât media pieței, platforma a cunoscut o creștere semnificativă începând cu anul 2020, când a încheiat o rundă de finanțare serie A în valoare de 5 milioane USD, susținută de Horizon Capital, TA Ventures și Flyer One Ventures.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Liki24, marketplace-ul ucrainean de dermatocosmetice, a livrat peste un milion de produse în România