Lectură de un minut

22 Mar 2019 - Știri și Noutăți

Lidl va produce mezeluri marca proprie, eliminand din ingrediente 6 aditivi.

Abonează-te pe  

Lidl continua sa investeasca in calitatea produselor marca proprie intr-un mod responsabil si imbunatateste retetele mezelurilor, eliminand din lista de ingrediente 6 aditivi.

Dupa ce in 2018, Lidl Romania a eliminat ouale provenite de la gaini crescute in baterii nu doar din sortimentul sau, ci si din retetele produselor achizitionate de la furnizori romani, compania face o noua investitie in calitatea produselor sale. Din sortimentul de mezeluri cu „Reteta Curata” vor face parte o selectie de produse marca Pikok si produse din gama dezvoltata cu furnizori locali, Camara Noastra.

Demersurile fac parte din strategia de dezvoltare durabila a companiei, prin care sunt luate constant noi masuri pentru a imbunatati calitatea produselor comercializate in magazinele Lidl.
Lidl a eliminat din retetele mezelurilor marca proprie semnalizate pe ambalaje cu „Reteta Curata”:
  • soia: o sursa de proteina vegetala, care insa poate fi alergena
  • MDM: un ingredient obtinut prin dezosarea mecanica a carnii
  • amidonul: un agent de ingrosare si stabilizare, care retine apa din compozitia produsului
  • glutenul: un alergen care se gaseste in diverse cereale, care nu este tolerat de anumiti consumatori alergici.
  • coloranti sintetici, care sunt obtinuti prin procese chimice
  • monoglutamat (E621), un potentiator de gust; utilizarea monoglutamatului este, insa, confirmata si autorizata de catre organisme stiintifice si autoritati de reglementare din intreaga lume, inclusiv de European Food Safety Authority.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Prezent in 30 de tari din intreaga lume, opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial. In Romania, retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine si 4 centre logistice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl va produce mezeluri marca proprie, eliminand din ingrediente 6 aditivi.