Lectură de 2 minute

13 Dec 2019 - Știri și Noutăți

Lidl si reteaua Bancilor pentru Alimente organizeaza o colecta alimentara

Abonează-te pe  

Inainte de Craciun, clientii Lidl pot dona alimente pentru persoanele defavorizate, prin intermediul colectei organizate de retailer in parteneriat cu reteaua Bancilor pentru Alimente.

Lidl continua sa sustina comunitatile vulnerabile si organizeaza, in parteneriat cu reteaua Bancilor pentru Alimente, o campanie de colectare de alimente in 12 magazine din orasele Bucuresti, Cluj, Iasi si Bacau. Pana pe 22 decembrie, clientii Lidl pot dona produse neperisabile prin intermediul zonelor special amenajate la iesirile din magazine. Toate alimentele colectate in acest mod vor ajunge la persoane defavorizate.

In Romania, aproximativ 5 milioane de romani traiesc in pragul saraciei, conform Food Waste. Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare si la combaterea saraciei din tara, Lidl a sprijinit infiintarea primei retele de Banci pentru Alimente din Romania, care functioneaza dupa modelul Federatiei Europene a Bancilor pentru Alimente (FEBA).
Banca pentru alimente este o organizatie nonprofit care colecteaza gratuit bunuri de consum de la donatori (agenti economici, firme, producatori agro-alimentari) si le distribuie catre persoanele in nevoie si grupurile vulnerabile.
Lidl organizeaza pana pe 22 decembrie o colecta de produse prin care si clientii pot ajuta persoanele defavorizate. Prin aceasta actiune, clientii Lidl pot dona alimente pentru cei peste 22.000 de beneficiari ai ONG-urilor si centrelor partenere ale Bancilor pentru Alimente din Bucuresti, Cluj si Roman. Orfanii, batranii, copiii si adultii in prag de saracie sau persoanele cu dizabilitati sunt cateva dintre categoriile defavorizate care se vor bucura de sprijin prin intermediul acestui proiect. Colecta are loc in 12 magazine din Bucuresti, Cluj, Iasi si Bacau.
Produsele care pot fi donate de catre clienti sunt semnalizate la raft in magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile, care nu necesita o temperatura speciala de pastrare, precum: alimente de baza (ulei, faina, zahar, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste fainoase, sosuri, lapte UHT (care se pastreaza la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiti, cafea, ceai, dulceata si gemuri. Clientii pot dona aceste alimente in zonele special amenajate la iesirile din magazinele Lidl participante la program. Ulterior, produsele colectate vor fi preluate de Bancile pentru Alimente din Bucuresti, Cluj si Roman si distribuite beneficiarilor.
Magazinele Lidl in care se va desfasura actiunea:
  • Bucuresti:
- Str. Cpt. Av. Alexandru Serbanescu, Nr. 58 A, sector 1
- Str. Drumul Gazarului, Nr. 1, sector 4
- Calea Bucuresti, Nr. 98 B, Tunari
  • Cluj:
- Str. Alexandu Vaida Voievod, Nr. 59
- Calea Baciului, Nr. 47 A
- Str. 21 Decembrie, Nr. 95-97
  • Bacau:
- Str. Vadul Bistritei, Nr. 15
- Str. I. L. Caragiale, Nr. 6
- Str. Mioritei, Nr. 41
  • Iasi:
- Str. Vasile Lupu, Nr. 78
- Str. Nicolina, Nr. 2
- Bld. Chimiei, Nr. 2 A

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl si reteaua Bancilor pentru Alimente organizeaza o colecta alimentara