Lectură de un minut

10 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Lidl România donează 830.000 lei către World Vision România pentru modernizarea a peste 30 de școli

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Lidl donează 830.000 lei către World Vision România, pentru dotarea a 33 de școli cu mobilier școlar, echipamente electrice și electronice, precum și cu materiale didactice. Suma a fost strânsă prin intermediul campaniei desfășurate în magazinele Lidl, în perioada 10  noiembrie – 28 decembrie 2022, în cadrul căreia, pentru fiecare jucărie achiziționată de clienți din magazinele sale, Lidl a donat 1 leu către World Vision România.

Sursa foto: Pixabay.com

La fiecare 100 de copii, 2 au abandonat școala în timpul pandemiei, potrivit unui studiu realizat de World Vision România, în luna martie a anului trecut, ce a analizat bunăstarea copiilor vulnerabili pe perioada pandemiei. Decalajul dintre școlile din mediul rural și cel urban este în continuare unul major, sărăcia și excluziunea socială fiind de două ori mai mari la sate față de orașe. Abandonul școlar al copiilor din mediile vulnerabile pe perioada pandemiei a fost favorizat de starea critică și infrastructura digitală precară a școlilor, de lipsa de dotări și materiale didactice moderne.

Cu ajutorul sumei donate de Lidl România, aproape 1.500 de copii beneficiari ai programului Pâine și Mâine, desfășurat de World Vision România, își vor putea continua studiile într-un mediu digitalizat, beneficiind de resursele educaționale și pedagogice necesare, până la finalul anului școlar 2023. Datorită sumei strânse alături de clienții retailer-ului, 33 de școli din România vor fi modernizate cu mobilier școlar, prin dotarea bibliotecilor și a claselor, cu echipamente electrice și electronice, precum laptopuri și table interactive, dar și cu materiale didactice.

În cadrul programului „Pâine și Mâine”, au fost desfășurate 931.000 de ore de ajutor la teme, activități remediale și abilități de viață, 85% dintre elevii din ciclul primar obținând calificative mai bune.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl România donează 830.000 lei către World Vision România pentru modernizarea a peste 30 de școli