Lectură de 2 minute

01 Feb 2019 - Știri și Noutăți

Lidl Romania a obtinut pentru al treilea an consecutiv certificarea Top Employer

Abonează-te pe  

Certificarea obtinuta de Lidl Romania recunoaste excelenta in calitatea conditiilor de lucru si de dezvoltare profesionala oferite angajatilor, Lidl Romania inregistrand in anul 2018 cresteri pe toate cele 10 arii de performanta in domeniul resurselor umane auditate de catre institutul independent Top Employers.

Compania a avut o crestere totala de 8% fata de anul 2017, datorita eforturilor constante de a crea cel mai bun mediu de lucru pentru angajatii sai.

In acest an, lantul de magazine Lidl a mai obtinut certificarea „Top Employer” si in alte 11 tari din reteaua sa, pe langa Romania. In urma evaluarii independente realizate de cei de la Top Employers pentru anul 2018, Lidl Romania a inregistrat cel mai mare scor la strategia de aliniere a obiectivelor de HR cu cele ale business-ului (workforce planning).

Totodata, Lidl Romania a inregistrat cresteri ale scorului acordat de institutul olandez pentru strategia de recrutare si managementul performantei. Cresterile inregistrate pe aceste criterii sunt sustinute de mai multe programe si masuri luate de retailer. Printre acestea se numara si initiative de incurajare a viitorilor profesionisti in retail:

  • Scoala de Carte si Meserii, ce isi propune sa pregateasca elevii de liceu pentru meseria de comerciant-vanzator
  • Duales Studium, prin care liceenii romani urmeaza cursurile Facultatii de Comert din Heilbronn, si, in acelasi timp, acumuleaza experienta profesionala practica pentru un post de management in vanzari.
  • La finalul lui 2018, Lidl Romania a lansat in premiera pe piata muncii din Romania o campanie prin care isi propune sa aduca inapoi acasa romanii plecati la munca in strainatate.

Cea mai mare crestere inregistrata de catre Lidl Romania fata de anul anterior este de 17%, pe criteriul care se refera la strategia generala de management al carierei si succesiunii.

Zi de zi, ne propunem sa identificam noi oportunitati de dezvoltare prin care angajatii Lidl sa isi poata depasi potentialul profesional, intr-un mediu dinamic, alaturi de o echipa de succes. Ne bucura faptul ca am obtinut premiul Top Employer pentru al treilea an consecutiv. Este o recunoastere a eforturilor depuse de echipa Lidl pentru a se autodepasi si a mediului de lucru exceptional pe care compania il ofera pentru peste 5.000 de angajati din Romania”, a declarat Frank Wagner, CEO Lidl Romania.

Institutul independent „Top Employers” certifica anual companiile cu cele mai bune practici de HR, orientate spre crearea unui mediu care incurajeaza oportunitatile de dezvoltare ale angajatilor. Certificarea Top Employer este acordata in urma unui proces riguros de audit al intregii strategii si viziuni de HR.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl Romania a obtinut pentru al treilea an consecutiv certificarea Top Employer