Lectură de 2 minute

26 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Lidl România a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de peste 22,4 miliarde de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, un profit net de aproximativ 1 miliard de lei și investiții de peste 1 miliard de lei. Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2023 este 4,7%, în scădere față de anul anterior (5,3%), când cifra de afaceri înregistrată de Lidl în România a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net de aproape 1 miliard de lei. 
 

Sursa foto: Shutterstock.com

În același an calendaristic, Lidl România a direcționat către bugetul de stat peste 495 milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea contribuțiilor și impozitelor achitate pentru cei peste 12.000 de angajați, dar și peste 70 milioane de lei la fondul de mediu. Mai mult, retailerul a făcut investiții sociale în programe desfășurate cu societatea civilă în valoare de peste 45 milioane de lei.

Lidl România continuă să contribuie activ la dezvoltarea economică a României prin investiții constante și concrete pe plan local, dar și prin contribuții directe la bugetul de stat, în valoare de peste 2,2 miliarde de lei.

Susținerea producătorilor români și promovarea producției locale

Una dintre prioritățile Lidl România este extinderea continuă a colaborărilor cu producătorii locali, un obiectiv pe care retailerul îl urmărește cu consecvență încă de la intrarea pe piața locală, iar, de la an la an include în ofertă un număr din ce în ce mai mare de produse realizate în parteneriat cu furnizori români. Astfel, în anul calendaristic 2023, retailerul a avut în întreg sortimentul 3.536 de produse dezvoltate cu furnizori locali și peste 117.312 de tone de legume și fructe românești disponibile la raft. Anul trecut compania a lucrat cu peste 465 de furnizori români pentru întreg sortimentul de produse.

Mai mult, Lidl România a continuat să faciliteze exportul produselor furnizorilor români către magazine Lidl din Europa, în valoare de peste 26 milioane de euro.

Odată cu expansiunea la nivel local, Lidl România contribuie și la creșterea economică a comunităților locale prin crearea de noi locuri de muncă. Astfel, în anul calendaristic 2023, pentru cei peste 12.000 de angajați, Lidl România a contribuit la bugetul de stat cu peste 495 de milioane de lei.

În anul 2023, Lidl România a investit peste 45 de milioane de lei, în programe de protejare a mediului, educație, dezvoltarea serviciilor de urgență, în dezvoltarea comunităților și parteneriate strategice prin care retailerul urmărește să contribuie la educație echitabilă și egalitate de șanse pentru copiii din România, dar și la reducerea nivelului de poluare cu plastic din mediul înconjurător.

Citeste si:
Lidl scoate de la vânzare un produs care poate duce la greață și vărsături
Lidl scoate de la vânzare un produs care poate duce la greață și vărsături
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl România a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de peste 22,4 miliarde de lei