Lectură de 2 minute

07 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Lidl își deschide cel mai mare depozit din lume cu o investiție de 350 de milioane de euro

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lidl și-a deschis cel mai mare centru regional de distribuție (RDC) din lume în Luton, Marea Britanie, după ce a investit 300 de milioane de lire sterline (350 de milioane de euro). Complexul, lung de jumătate de kilometru, se întinde pe o suprafață de 112.000 de metri pătrați. 

Sursa foto: Lidl

Se așteaptă ca acesta să livreze peste 9.400 de paleți pe zi către 150 de magazine din Marea Britanie, ceea ce reprezintă dublul aprovizionării centrelor de distribuție actuale ale companiei, care deservesc aproximativ 60-80 de magazine, potrivit inforetail.es.

De fapt, noua facilitate ar putea găzdui cele trei depozite operate în prezent de Lidl în Marea Britanie. Punerea sa în funcțiune va crea 1.500 de noi locuri de muncă.

În plus, depozitul din Luton va fi primul furnizor Lidl din Marea Britanie care va dispune de automatizare, ceea ce va contribui la stocarea mai multor produse și la creșterea capacității.

De asemenea, a fost proiectat în conformitate cu standardele de sustenabilitate, cu panouri solare care vor genera două milioane de kWH de energie electrică pe an. În anumite perioade ale anului, depozitul va funcționa exclusiv cu energie solară. În plus, întreaga sa flotă de livrare funcționează cu biogaz obținut din deșeuri alimentare.

În altă ordine de idei, retailerul alimentar Lidl a anunțat și o reorganizare a structurii de management din Germania, în încercarea de a accelera procesul decizional și de a eficientiza operațiunile, potrivit unor rapoarte.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Germania și Europa. Lidl operează în prezent peste 12.200 de magazine și peste 220 de centre logistice și depozite în 31 de țări. Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse cu cel mai bun raport calitate-preț. În spatele serviciilor și operațiunilor din magazine și centrele logistice stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central la Neckarsulm. În prezent, Lidl are aproximativ 376.000 de angajați, dintre care peste 10.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 300 de magazine și 6 centre logistice

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl își deschide cel mai mare depozit din lume cu o investiție de 350 de milioane de euro