Lectură de 2 minute

13 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Lidl investește 1,3 milioane de lei în programul Teach for Romania, care deschide primul birou regional din țară, în Iași

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lidl România donează 1,3 milioane de lei către Teach for Romania. Pentru fiecare articol din oferta de rechizite „Școala în coolori vesele” achiziționat în perioada 23 august – 5 septembrie, retailerul a donat 1 leu către program. În plus, Lidl susține organizația pentru deschiderea primului său birou regional din țară, ce va deservi zona Moldovei și va avea sediul la Iași.

Timp de 5 ani, de la demararea parteneriatului și până în prezent, Lidl România, împreună cu clienții săi, a donat către Teach for Romania peste 5 milioane lei, pentru a facilita accesul la educație de calitate copiilor din medii vulnerabile.

Peste 2.500 elevi beneficiari ai parteneriatului au luat parte la ore de curs susținute de profesori pregătiți de Teach for Romania. În anul școlar 2020-2021, cei 160 de profesori susținuți de organizație au pregătit elevi din 22 de județe din țară.

Suma de 1,3 milioane lei strânsă anul acesta va contribui la recrutarea, formarea și susținerea unei noi generații de profesori Teach for Romania.

Lidl susține webinarul retailTalks: Economie circulară în retailul local. Înscrie-te pentru a afla informații despre campaniile de CSR ale retailerilor, planuri pentru afaceri sustenabile și strategii pentru a reduce impactul asupra mediului și a recicla responsabil.

Lidl sprijină Teach for Romania pentru dezvoltarea biroului regional din Moldova

Teach for Romania, cu sprijinul Lidl, își extinde activitatea prin deschiderea primului birou regional din țară, începând cu luna septembrie. Acesta va avea sediul la Iași și va deservi regiunea Moldovei, accelerând astfel activitatea organizației la nivel local. Obiectivele Teach for Romania vizează recrutarea unui număr mai mare de profesori la nivel local, ce vor fi pregătiți și susținuți de către membrii echipei biroului regional deschis la Iași, pentru a putea preda în comunitățile vulnerabile din zona Moldovei.

Printre prioritățile biroului regional din Modova se numără crearea de parteneriate cu ONG-uri locale ce desfășoară intervenții în domenii complementare (medical, social), în comunitățile în care organizația este prezentă cu programul său, adaptarea la nevoile de educație la nivel regional, de exemplu, prin contextualizarea opționalelor cu materii care pot veni în sprijinul elevilor. De asemenea, biroul regional vizează și crearea de parteneriate operaționale cu universitățile și liceele pedagogice din regiune, precum și dezvoltarea de parteneriate punctuale cu școlile, pentru identificarea nevoilor de recrutare de noi profesori în sistemul de învățământ public.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. În acest mod, organizația contribuie la asigurarea unei educații de calitate, iar profesorii pregătiți de Teach for Romania pot deveni agenți ai schimbării în educație pe termen lung.

Citeste si:
Ghinioanele se țin scai de Lidl. Retailerul retrage un alt produs care poate declanșa boli gastrointestinale severe
Ghinioanele se țin scai de Lidl. Retailerul retrage un alt produs care poate declanșa boli gastrointestinale severe

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl investește 1,3 milioane de lei în programul Teach for Romania, care deschide primul birou regional din țară, în Iași