Lectură de 2 minute

31 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Lidl România introduce, în premieră, articole de uz casnic realizate din plastic reciclat

Andra Imbrea

Împreună cu PreZero, divizia de mediu a Grupului Schwarz, Lidl România introduce din 1 aprilie, pentru prima dată în sortimentul său de produse in-and-out, articole de uz casnic realizate din cel puțin 95% plastic reciclat.

Ca parte a strategiei sale REset Plastic, Lidl implementează constant măsuri pentru a reduce utilizarea plasticului și, în același timp, pentru a se orienta mai mult către plasticul reciclat. Aceste demersuri contribuie la acțiunile implementate de întreg Grupul Schwarz, din care retailerul face parte, pentru a susține viziunea de „Mai puțin plastic – închiderea buclei”.

Lidl și PreZero dau o nouă viață plasticului, prin realizarea produselor de uz casnic din cel puțin 95% plastic reciclat. Astfel, din 1 aprilie, în oferta săptămânală de articole in-and-out de la Lidl, clienții vor găsi noi produse prietenoase cu mediul, precum coșuri pentru rufe, disponibile în două variante, de 36 L (34,99 lei) și de 27 L (17,99 lei), găleți, de 12 L (9,99 lei) sau de 5 L (4,99 lei), seturi de umerașe (13,99 lei, 10 buc.) și coșuri de gunoi (24,99 lei).

O mare parte din lanțul de valoare este susținut de diverse companii din Grupul Schwarz. În calitate de divizie de mediu a Grupului Schwarz, PreZero este responsabilă pentru gestionarea colectării și reciclării plasticului, iar produsele obținute din plasticul reciclat sunt vândute de Lidl. 

Plasticul este utilizat pentru fabricarea multor produse, dar și ca material de ambalare. Acest lucru, alături de consumul ridicat de resurse asociat, ratele reduse de reciclare, precum și poluarea mediului din cauza deșeurilor fac din plastic o resursă cu un impact ridicat asupra mediului. Din acest motiv, Lidl are ca obiectiv să folosească mai multe materiale plastice reciclate, reutilizând astfel materialele reciclabile în mod eficient. În plus, în procesul de fabricare al produselor din plastic reciclat, se utilizează semnificativ mai puține resurse față de produsele noi obținute din plastic convențional.

Citeste si:
Nestlé închide o fabrică din Marea Britanie. Aproape 600 de locuri de muncă riscă să fie desființate

Prin urmare, Lidl se orientează asupra plasticului reciclat, prin introducerea de noi articole de uz casnic realizate din acest material. Astfel, deșeurile de plastic provenite din gospodării sunt colectate de PreZero, curățate, mărunțite și apoi prelucrate în plastic regranulat, cu care se creează produse noi, de înaltă calitate, prietenoase cu mediul.

Prin alegerea articolele de uz casnic fabricate din plastic reciclat, clienții pot opta pentru o alternativă sustenabilă, iar, prin achiziția lor, contribuie activ la conservarea resurselor și la protejarea mediului înconjurător. De astfel, peste 1400 de tone de plastic reciclat au fost deja folosite în fabricarea articolelor de uz casnic disponibile în magazinele Lidl din toată lumea.

Întregul proces de reciclare și fabricare a produselor noi este gestionat în Europa. Cu rețeaua sa corporativă, Lidl poate acoperi producția completă și lanțul de valoare, asigurând astfel standarde ridicate pentru reciclare. Noile produse fac parte din strategia REset Plastic, inițiată de Grupul Schwarz.

Citeste si:
Studiu: cât de des își schimbă românii televizoarele și ce buget alocă magazinelor
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl România introduce, în premieră, articole de uz casnic realizate din plastic reciclat