Lectură de 2 minute

08 Mai 2019 - Știri și Noutăți

Lidl inaugureaza primul centru logistic din zona de Est a tarii

Abonează-te pe  

Lidl continua investitiile in Romania si inaugureaza primul centru logistic din zona de Est a tarii, in apropierea orasului Roman, in comuna Cordun. Astfel, in luna mai a inceput activitatea celui de-al cincilea depozit Lidl din Romania, care deserveste 50 de magazine din zona Moldovei. Constructia este in linie cu strategia de sustenabilitate Lidl si este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distributie in zona de Est a tarii.

Cu o suprafata totala construita de peste 45.000 m2, pe o suprafata a terenului de 133.000 m2, noul centru logistic se afla in proximitate fata de drumul european E85. Localizarea depozitului este un factor important in alegerea locatiei, deoarece permite mentinerea distantei medii de transport a produselor catre magazine, sub 150 de kilometri, si eficientizeaza procesul de distributie din zona de Est a tarii.

Parte din strategia noastra de business sustenabil, eficienta este unul dintre principiile dupa care ne ghidam si in activitatea de expansiune, asadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorita ritmului crescut de dezvoltare a retelei noastre de magazine. Pozitionarea centrului logistic in apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor si, implicit, ne ajuta sa reducem impactul asupra mediului. Totodata, ca toate cladirile noi din portofoliul nostru, si aceasta a fost realizata folosindu-se tehnologii avansate din domeniul constructiilor”, a spus Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl Romania.
In plus fata de procesul de constructie orientat catre sustenabilitate, cel de-al cincilea depozit al companiei se remarca prin faptul ca a fost proiectat sa aiba o amprenta redusa de carbon. De exemplu, consumul scazut de energie necesara functionarii depozitului sau implementarea solutiilor tehnice precum recuperarea energiei termice generata de instalatia frigorifica si folosirea acesteia pentru incalzire, asigura standardele inalte de eficienta energetica a cladirii.
Inaugurarea primului depozit Lidl din zona Moldovei are un impact pozitiv si asupra economiei locale, prin crearea a aproape 200 de locuri de munca, atat in zona operationala, cat si in cea administrativa. La fel ca in restul tarii, nici un angajat Lidl din noul depozit nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net), suma ce include salariul si tichete de masa in valoare de 15 lei pentru fiecare zi lucrata, bonusuri anuale de Paste si de Craciun, precum si alte tipuri de bonusuri, ca cel aniversar, oferit comisionarilor si stivuitoristilor din depozit.
La acestea se adauga si alte beneficii, precum asigurare de viata si de sanatate, pachete sau vouchere Back to school pentru angajatii care au copii in ciclul scolar primar si gimnazial, transport gratuit pana la depozit, concediu care creste progresiv in primii ani de activitate si oportunitati de dezvoltare profesionala.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl inaugureaza primul centru logistic din zona de Est a tarii