Lectură de 2 minute

27 Feb 2019 - Știri și Noutăți

Libris.ro a inregistrat o crestere cu 28% la vanzari in 2018

Libris.ro cel mai mare retailer online de carte din Romania a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 40 milioane de lei, ceea ce a insemnat o crestere cu 28% fata de anul precedent. 

Comanda medie a crescut pe Libris.ro in 2018 cu 15% fata de anul precedent, ajungand astfel la 80 de lei. Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a inregistrat in Brasov – 155 lei, aici aflandu-se si cel mai fidel client, care a plasat 238 de comenzi pe parcursul anului. La polul opus se afla clientii din judetul Covasna, unde media a fost de 66 lei/comanda.

Cele mai multe comenzi au fost inregistrate in Bucuresti (peste 313.000), in top 3 urmand judetele Brasov si Cluj, cu peste 130.000, respectiv peste 83.000 de comenzi. Cea mai mare rata a recurentei s-a inregistrat in Brasov, Bacau, Bucuresti si Cluj, media fiind de 1,4 comenzi/an.

Cei mai multi cumparatori pe Libris.ro (60%) au varsta cuprinsa intre 22 si 45 de ani, ceea ce explica si orientarea spre dispozitivele mobile. Astfel, traficul inregistrat in 2018 pe mobile a depasit 60% (in timp ce traficul de pe desktop a fost de 36%).

Categoriile cele mai vandute au fost in 2018 Beletristica, Dezvoltare Personala si Carti pentru copii. "Strainul de langa mine" al romancei Irina Binder a fost cea mai vanduta carte pe Libris.ro in 2018, fiind cartea preferata in 30 dintre cele 42 judete ale tarii.

Citeste si:
Retailerul de modă Guess înregistrează scăderi considerabile în afacere: pandemia a generat vânzări cu 23% mai mici

"Dupa ce am analizat preferintele clientilor care au comandat anul trecut, am constatat ca, alaturi de Beletristica, vedem o dinamica foarte interesanta pe categoriile de Dezvoltare personala si Spiritualitate, precum si Carti pentru copii si Parenting. Gusturile cititorilor romani se diversifica si cred ca in urmatorii cativa ani, vom vedea cresteri constante pe aceste categorii, posibil si noi intrari in top. Cartile de Sanatate si cele de Gastronomie se vand tot mai bine, semn ca incepem sa fim mai atenti la preventie prin stilul de viata adoptat." a declarat Laura Teposu, Director Dezvoltare si co-Fondator Libris.ro.

Anul 2018 a fost marcat de o investitie majora pentru Libris.ro, in valoare de peste 4 milioane de euro, care a presupus construirea unui depozit nou, modern, unde poate fi gestionat un stoc permanent de 3 milioane de carti si produse complementare cititului. O parte importanta a investitiei a reprezentat-o sistemul WMS de gestionare a depozitului, care permite procesarea comenzilor in 24-48 de ore de la plasare cu o medie de peste 10.000 de comenzi procesate/zi. Proiectul s-a intins pe o perioada de 12 luni si a fost finalizat in luna noiembrie 2018.

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.
 

Citeste si:
Nike a vândut încălțăminte de peste 23 de miliarde de dolari anul trecut, mai mult decât cele mai importante patru branduri sportive împreună

 

 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Libris.ro a inregistrat o crestere cu 28% la vanzari in 2018