Lectură de 4 minute

01 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Libris: Comanda medie a cărților a crescut cu 10% în prima parte a anului comparativ cu 2020. Topul cărților comandate

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Prima parte a anului 2021 a fost marcată de o creștere considerabilă pe segmentul de carte de dezvoltare personală (20%), inclusiv în limba engleză, iar în topul vânzărilor continuă să se afle si autori români contemporani. Media comenzii a crescut cu 10% la nivelul primului semestru, potrivit datelor Libris.ro. 

Peste 1,2 milioane de cărți au ajuns în prima jumătate a anului la cititori din toată țara, în urma comenzilor plasate pe Libris.ro. Cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Cluj, Timiș, Brașov și Iași, iar la polul opus se află județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea.

Comanda medie a depășit pragul de 100 de lei, în creștere cu 10% față de perioada similară din 2020 și cu 25% față de 2019, când aceasta era de 82 de lei. Cele mai mari creșteri față de anul 2019 s-au înregistrat pe segmentul de dezvoltare personală (48%), biografii (33%) și cărți pentru copii (19%). În raport cu 2020, Biografiile și Dezvoltare personală au avut creșteri de 25%, respectiv 20%.

Cea mai bine vândută carte a fost în această primă jumătate de an Vindecarea copilului interior - Stefanie Stahl. De asemenea, noile apariții editoriale au intrat rapid în topul best-seller-urilor, subliniind interesul crescut al românilor pentru titluri recunoscute internațional.

Astfel, în top cele mai căutate noi apariții se numără Auschwitz, Ultima stație - Eddy de Wind, O chestiune de viață și de moarte - Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom, Răspunsuri scurte la marile întrebări - Stephen Hawking, Copilul tău. Părinții tăi. Tu - Ioana Chicet-Macoveiciuc și Fiica Reichului - Louise Fein.

Ilfov, județul care a înregistrat cele mai mari creșteri

Județele care au păstrat anul acesta o dinamică pozitivă accentuată față de boom-ul din 2020 sunt Ilfov, cu 230% creștere, Buzău, cu 33% și Constanța, cu 23%.

„Cea mai spectaculoasă creștere o are județul Ilfov, unde înregistrăm vânzări peste dublu față de anul trecut. Este un semn că rezidenții din Ilfov, care lucrează în București, solicitau livrarea la birou, fiind asimilați zonei București, însă pe fondul continuării muncii la distanță, livrarea se face acum acasă'', spune Laura Țeposu, fondator și CEO Libris.ro

La nivel de județ, dinamica pozitivă este mai evidentă în Timiș și Cluj, unde creșterile înregistrate în valoarea comenzilor depășesc 25% față de perioada similară din anul 2019. În București creșterea valorică față de 2019 a fost de 15%.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Top 10 cele mai vândute cărți în ianuarie – iunie 2021

1. Vindecarea copilului interior - Stefanie Stahl

2. 500 de adevăruri uimitoare și amuzante

3. Arta manipulării - Kevin Dutton

4. Auschwitz, ultima stație - Eddy de Wind

5. Gânduri către sine însuși - Marcus Aurelius

6. 500 de adevăruri incredibile și trăsnite

7. O chestiune de viață și de moarte - Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom

8. Jurnalul unui burlac. Conversații cu mama - Mihai Bendeac, Emilia Bendeac

9. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți - Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

10. Dumbrava minunată - Mihail Sadoveanu

Top 10 recomandări făcute de echipa Libris.ro

1. Cum am învățat să înțeleg lumea - Hans Rosling. Fanny Hargestam
2. Toate la locul lor - Oliver Sacks
3. Jurnalul unei iubiri pierdute - Eric-Emmanuel Schmitt
4. Cum să ne păstram copiii aproape - Gordon Neufeld, Gabor Mate
5. Circe - Madeline Miller
6. Regatul umbrelor. Seria Grisha. Vol.1 - Leigh Bardugo
7. Pisica și orasul - Nick Bradley
8. StresAnti - Mithu Storoni
9. Povestea fără sfârșit - Michael Ende
10. Modele mentale - Peter Hollins

Top 10 cei mai vânduți autori în 2021

1. Irvin D. Yalom

2. Ioana Chicet-Macoveiciuc
3. Jill Tomlinson
4. Dumitru Constantin Dulcan
5. Eric-Emmanuel Schmitt
6. Lise Bourbeau
7. Stefanie Stahl
8. Kristin Hannah
9. Sven Nordqvist
10. Roald Dahl

Libris.ro a fost fondată în 2009 și este o afacere 100% românească. În 12 ani de la înființare, librăria online Libris.ro a expediat 14 milioane de cărți către 2 milioane de români din întreaga lume și cuprinde peste 300.000 de titluri în română și engleză.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației Salvați Copiii în proiectul de reducere a mortalității infantile din România și au strâns peste 500.000 euro, sumă folosită pentru dotarea cu echipamente a 14 unități medicale din România, precum și pentru dotarea bibliotecilor școlare din România, prin proiectul CarteTeca.

Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself - Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care își propune să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Libris: Comanda medie a cărților a crescut cu 10% în prima parte a anului comparativ cu 2020. Topul cărților comandate