Lectură de 2 minute

19 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Librex încheie primul semestru cu afaceri de 920.000 de euro și ajunge la două milioane de cârți vândute de la înființare

Roxana Vasile

Librex, unul dintre principalii jucători pe piața de carte, încheie primul semestru al anului în curs cu venituri de 920.000 de euro, cu 147% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Creșterea vine pe fondul serviciul de transport gratuit la orice comandă, oferit în perioada martie 2020 – aprilie 2021, al campaniilor de oferte reale de până la 90% reducere și investițiilor consistente în bugetul de marketing.

În proximitatea închiderii primului semestru și la zece ani de la înființare, Librex a atins, de asemenea, borna de două milioane de cărți vândute.

Având în vedere că veniturile din primul semestru au aproximativ aceeași valoare cu cifra de afaceri realizată pe tot parcursul anului trecut, ne dorim și ne așteptăm ca în semestrul doi să triplăm numărul comenzilor și al încasărilor”, spune Ionuț Radu, fondator Librex.

Conform cifrelor interne, aproximativ 1,3 milioane din cărțile vândute, respectiv 66%, au fost semnate de autori străini, ceea ce înseamnă că, din trei cârți vândute de Librex, una este semnată de un autor român. Autorii români cei mai căutați de către clienții Librex au fost: Dumitru Constantin Dulcan, Ileana Vulpescu, Irina Binder și Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Autorii străini cei mai căutați de către clienții Librex au fost: Neale Donald Walsch, John C. Maxwell, Robert T. Kiyosaki, Anna Todd, Sven Nordqvist, Dan Brown.

Citeste si:
Nestlé explorează potențialul cărnii produse în laborator, alături de start-upul Future Meat Technologies

În ce orașe este cererea mai mare

Aproximativ 40% dintre comenzi (aproximativ 800.000) au fost plasate, de-a lungul timpului, din București, următorul oraș fiind Clujul, cu aproximativ 10% din total (aproximativ 200.000). Restul celor 50% dintre comenzi provin din restul țării.

Prima comandă plasată pe siteul Librex a venit de la un bucureștean din cartierul Titan, respectiv cartea Mama și copilul, de Emil și Herta Căpraru. În plus, o persoană din Sânnicolau Mare, județul Timiș, a comandat cele mai multe cărți în cadrul unei comenzi, respectiv 234.

Cea mai mare valoare a unei comenzi plasată de un client persoană fizică este de 5485 lei. Comanda a fost plasată din Moroeni, județul Dâmbovița și a însumat 164 de cărți. Cea mai mare valoare a unei comenzi plasată de un client persoană juridică este de 8909 lei. Comanda a fost plasată din București.

Cele mai vândute zece titluri

1. Conversații cu Dumnezeu. Set 3 volume, de Neale Donald Walsch.

Citeste si:
Spectralcom își schimbă denumirea în Spectral Mobila, primul pas spre o eventuală listare la bursă

2. Arta conversației, de Ileana Vulpescu

3. Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason

4. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari

5. Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki

6. Prietena mea genială, de Elena Ferrante

7. Inteligența materiei, de Dumitru Constantin Dulcan

8. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale, de John C. Maxwell

9. Studiul China, de T. Colin Campbell

10. Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete, de Geanina Staicu – Avram

Fondat în 2010, Librex.ro este o librărie online, românească.
 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Librex încheie primul semestru cu afaceri de 920.000 de euro și ajunge la două milioane de cârți vândute de la înființare