Lectură de 2 minute

19 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Librăria online Librex lansează serviciul de livrări în afara țării

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Librex, unul dintre principalii jucători de pe piața locală de carte, lansează serviciul de livrări în afara țării, la 11 ani de la înființare, după ce anul trecut a ajuns la peste două milioane de cărți vândute.

Pe fondul ritmului accelerat de creștere din ultimii ani, al veniturilor de 920.000 de euro în primul semestru (situate cu aproximație la nivelul cifrei de afaceri din 2020, de 1 milion de euro), compania așteapă să încheie anul în curs cu afaceri de 2,5 milioane de euro, cu 150% mai mult decât în anul precedent.

De asemenea, pentru anul în curs, Librex urmărește dezvoltarea ofertei de cărți în limba engleză și introducerea produselor de papetărie, jocuri și jucării, în ultimul trimestru al anului.

Librex, serviciu de livrări în afara țării

Datorită cererii din țările cu comunități mari de români, respectiv Spania, Italia și Germania, Librex anunță startul livrărilor în Uniunea Europeană, cu un timp de livrare de două zile lucrătoare, indiferent de destinație.

Pentru implementarea serviciului, Librex a investit în optimizarea softului pentru comenzi și a extins personalul din depozit cu 20%.

La nivel de business, Librex așteaptă un volum al livrărilor în afara țării de cel puțin 1.500 de comenzi lunare, volum care să stimuleze o creștere de minimum 10% a cifrei de afaceri pentru anul în curs. Pentru 2022, compania estimează că serviciul de livrare internațională va crește susținut și că va reprezenta o pondere de 12 – 15% din businessul companiei.

„Creșterea noastră a fost liniară și sănătoasă, însă compania a cunoscut adevărate boom-uri în ultimii trei ani. Eliminarea taxei de transport la orice comandă, oriunde în țară, a influențat poate cel mai mult aceste creșteri. Ceea ce s-a dorit a fi un gest de solidaritate față de cititori la începutul pandemiei s-a transformat într-o oportunitate de dezvoltare, dublu motiv de bucurie pentru noi – am fost alături de cititori într-o perioadă dificilă, iar compania a crescut exponențial.”, Ionuț Radu, fondator Librex.

Fondat în 2010, Librex.ro este o librarie online românească.

Citeste si:
Programul Promenada Mall de Paște: în ce zile va fi deschis centrul comercial
Programul Promenada Mall de Paște: în ce zile va fi deschis centrul comercial

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Librăria online Librex lansează serviciul de livrări în afara țării