Lectură de 2 minute

25 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Liber la avocado! Patru regiuni mexicane au primit certificare autorizată 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Ministerul mexican al Agriculturii și Dezvoltării Rurale a confirmat opt municipalități din Michoacán, Puebla, Jalisco și Guanajuato ca fiind zone libere de dăunători la avocado. Alte trei din Michoacán și o zonă agroecologică din Tlalnepantla, Morelos, au fost, de asemenea, certificate pentru prima dată ca fiind sigure.

Zonele libere de dăunători sunt esențiale pentru reducerea costurilor de producție destinate gestionării dăunătorilor reglementați, pentru îmbunătățirea prețurilor la avocado și pentru extinderea piețelor de destinație, scrie freshfruitportal.com.

Printre dăunătorii care limitează comercializarea avocado se numără viermele de crengi de avocado, care slăbește ramurile, ceea ce face ca acestea să se rupă cu ușurință; viermele mic și mare al sâmburilor de avocado; și molia de sâmburi, care face ca larvele să se hrănească cu pulpă și sâmburi.

Acești dăunători afectează în mod direct randamentul și pot provoca pierderi de producție de până la 90% dacă nu se iau măsuri de control.

Măsuri fitosanitare stabilite în regulamentele din Legea federală

Pentru a menține acest statut de zonă indemnă de acești dăunători ai avocado, producătorii trebuie să aplice măsurile fitosanitare stabilite în regulamentele din Legea federală privind sănătatea plantelor, inclusiv documentarea activităților de supraveghere epidemiologică. Această certificare are o valabilitate de 24 de luni, timp în care tehnicienii agenției agricole evaluează rezultatele prelevării de probe, astfel încât, în cazul în care statutul este menținut, se emite din nou declarația de zonă liberă.

Sezonul mexican de avocado are patru faze de înflorire, ceea ce permite o creștere continuă a fructelor din august până în martie.

În prezent, Mexicul este lider mondial în producția de avocado, cu o creștere exponențială în ultimul deceniu. Ca urmare a creșterii cererii de pe piața internațională, trei din fiecare 10 kilograme de avocado din lume sunt de origine mexicană.

Mexicul expediază pe peste 30 de piețe de destinație, printre care SUA, Japonia, Canada, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Franța, Guatemala, Spania, China, Olanda, Japonia, Regatul Unit, Germania, Singapore și Belgia.

Citeste si:
Plaza M, mallul din Târgu Mureș, a fost modernizat și extins cu 16 milioane de euro: ce magazine noi au fost inaugurate
Plaza M, mallul din Târgu Mureș, a fost modernizat și extins cu 16 milioane de euro: ce magazine noi au fost inaugurate

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Liber la avocado! Patru regiuni mexicane au primit certificare autorizată