Lectură de un minut

09 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Levi Strauss concediază 700 de angajați, după venituri cu 62% mai mici din cauza pandemiei

Producătorul american de blugi Levi Strauss & Co anunță că intenţionează să concedieze aproximativ 700 de angajaţi, adică 15% din forţa sa de muncă, după ce a raportat o scădere a veniturilor cu 62% în trimestrul doi din 2020, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. 

"Rezultatele din trimestrul doi din 2020 subliniază mediul extern dificil cu care ne-am confruntat în ultimele luni", se arată într-un mail trimis angajaţilor de directorul general Chip Bergh. Acesta a adăugat că în urma concedierilor firma va realiza economii anuale de 100 milioane de dolari, scrie Reuters, citat de Agerpres. 

La mijlocul lunii martie, Levi a închis toate magazinele din America de Nord, America de Sud şi Europa, precum şi cele mai multe unităţi din Asia. Închiderea magazinelor timp de aproximativ zece săptămâni a avut "un efect negativ semnificativ asupra veniturilor, câştigurilor şi fluxului de numerar", a precizat compania cu sediul în San Francisco.

În trimestrul doi din 2020, Levi a înregistrat pierderi nete de 364 milioane de dolari, parţial compensate de creşterea vânzărilor online. Veniturile nete au scăzut la 497,5 milioane de dolari, dar peste estimările analiştilor, care se aşteptau la 485,5 milioane de dolari.

În urma redeschiderii magazinelor, "performanţele sunt mai bune decât ne aşteptam", a declarat Bergh. De la începutul anului, acţiunile companiei au scăzut la Bursa de la New York cu aproximativ 25%.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Levi Strauss concediază 700 de angajați, după venituri cu 62% mai mici din cauza pandemiei