Lectură de 2 minute

15 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Leroy Merlin va „stinge” becurile clasice. Retailerul va comercializa exclusiv produse LED

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu 1 mai, Leroy Merlin va vinde exclusiv becuri LED, ca urmare a inițiativelor demarate de companie în vederea optimizării consumului de resurse și decarbonizarea gamei de produse. Decizia se aliniază obiectivelor de a oferi clienților produse durabile, sustenabile și eficiente energetic, la prețuri mici zi de zi. Astfel, prețul unui bec LED comercializat în toată rețeaua de magazine Leroy Merlin, respectiv online, va începe de la 3.8 lei. 

Sursa foto: Pixabay

Potrivit reprezentanților Leroy Merlin, becurile, aplicele și spoturile LED consumă de aproximativ 10 ori mai puțin curent electric decât cele cu halogen, au o durabilitate de până la 25.000 ore, în comparatie cu becurile cu halogen care rezista cca 2.000 ore. Totodată, utilizarea unor becuri LED contribuie cu până la 80% la reducerea cheltuielilor de factură și a amprentei de carbon, având o compoziție chimică mai sănătoasă, cu o eficiență energetică crescută.

În plus, în cazul unui bec cu halogen, peste 85% din energia pe care o emite este convertită în căldură, mai degrabă decât în lumină, în comparație cu 10%, în cazul becurilor LED. Acest aspect contribuie la solicitarea suplimentară a sistemelor de încălzire și, în consecință, la creșterea consumului de energie, care impacteaza negativ facturile.

Această inițiativă de sustenabilitate se alătură seriei de acțiuni menite să îndeplinească obiectivele Acordului de la Paris, la care au aderat toate statele membre UE și în care s-au înscris atât grupul Adeo, cât și Leroy Merlin, de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 50% până în 2035 și de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Utilizarea energiei din surse regenerabile, decarbonizarea gamei de produse și optimizarea consumului se află printre obiectivele de sustenabilitate ale companiei

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, are o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit. Harta ADEO cuprinde peste 1000 de magazine situate în 20 de țări ce deservesc 500 de milioane de locuitori și profesioniști. În România funcționează 21 de magazine Leroy Merlin, cu aproape 3500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Leroy Merlin va „stinge” becurile clasice. Retailerul va comercializa exclusiv produse LED