Lectură de 3 minute

20 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Leroy Merlin, parteneriat cu Innoship pentru a eficientiza managementul livrărilor

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul francez Leroy Merlin semnează un parteneriat cu Innoship, startup-ul care a primit recent prima rundă de finanțare pentru a deveni cel mai mare agregator pentru opțiuni de livrare rapidă din Europa Centrală și de Est. Începând cu luna noiembrie, Innoship va gestiona livrarea comenzilor din cele 18 magazine, cât și comenzile online, reprezentând un pas esențial dintr-un proiect strategic mai amplu de dezvoltare a platformei de eCommerce desfășurat de Leroy Merlin.

„În primul rând, ne bucurăm că Leroy Merlin devine, prin acest parteneriat, susținător al start-up-urilor românești. Parteneriatul cu Innoship pune bazele unei dezvoltări majore din punct de vedere logistic, fiind fără îndoială, un pas important în satisfacerea nevoilor clienților noștri. Avem convingerea că împreună vom identifica soluțiile potrivite adaptate nevoilor de pe piața livrărilor din România.” a declarat Frédéric Lamy, director general LEROY MERLIN.

Startup-ul tech Innoship a dezvoltat o soluție de tip SaaS (software as a service) care permite companiilor din industria de retail și ecommerce, precum Leroy Merlin, să administreze eficient propriile contracte de curierat și multiplele opțiuni de livrare prin intermediul unor algoritmi de machine learning.

„Am avut două motive de bucurie când am finalizat semnarea parteneriatului cu Leroy Merlin. Firește, primul este că am reușit să ne unim forțele cu locul 2 din industria de bricolaj, o companie care a reușit în cei aproape 10 ani de când a intrat pe piața din România să ofere o varietate mare de produse, la prețuri accesibile, precum și soluții pentru casă și grădină. Al doilea motiv este că am găsit în Leroy Merlin un partener care înțelege foarte bine importanța experienței oferită clienților, care se află de asemenea și în ADN-ul Innoship.” a declarat Daniel Nicolae, CEO și Co-Fondator Innoship.

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin deține în prezent 18 magazine în România. Compania şi-a majorat cifra de afaceri de pe plan local cu 21% în 2019 faţă de anul precedent, ajungând la un număr de angajaţi de peste 2.500. Leroy Merlin deține magazine în București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

Innoship eficientizează costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% și crește performanța de livrare cu până la 15%, printr-o alocare dinamică a comenzilor în funcție de criteriile selectate de retailer în platformă. Compania are în plan să devină cel mai mare agregator pentru opțiuni de livrare din Europa Centrală și de Est. Despre Innoship Innoship este o companie ce îmbină tehnologia (într-o formă ușor de înțeles și simplu de utilizat) și know-how-ul din domeniile de curierat, supply chain și retail.

Platforma Innoship este un agregator de opțiuni multiple de livrare rapidă destinat companiilor de retail și ecommerce care democratizează accesul comercianților de toate dimensiunile la o tehnologie avansată prin intermediul căreia își pot administra eficient propriile contracte de curierat oferind clienților multiple opțiuni de livrare și servicii de transport de mai bună calitate la costuri minime.

Citește și: De Black Friday, Innoship vine cu 5 recomandări care te vor ajuta să-ți formulezi strategia de livrare a comenzilor

Citeste si:
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Leroy Merlin, parteneriat cu Innoship pentru a eficientiza managementul livrărilor