Lectură de 2 minute

22 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Peste 22.000 de brazi de Crăciun returnați în magazinele Leroy Merlin. Campania continuă până la finalul lunii

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

În luna ianuarie Leroy Merlin continuă campania de colectare și reutilizare a brazilor de Crăciun, pentru cel de-al șaselea an consecutiv. Până acum, peste 22.000 de brazi uscați au fost returnați în magazinele Leroy Merlin, iar clienții au primit un voucher de 25 de lei. Campania se va termina la finalul acestei luni.

Un număr de peste 20.000 de clienți au decis să se alăture campaniei în primele 2 săptămânii ale acestui an, aducând în sediile Leroy Merlin din întreaga țară peste 22.000 de brazi uscați. Până la finalul lunii, compania preconizează că numărul de brazi colectați va depăsi 40.000.

Campania se va derula până la finalul lunii ianuarie, iar pentru fiecare brad natural tăiat achizițonat la prețul de vânzare lei din magazinele Leroy Merlin și restituit la magazine, în perioada menționată și la locația special semnalizată in fiecare magazin, clienții vor primi un voucher în valoare de 25 de lei.

Toți brazii colectați urmează să fie mărunţiţi şi transformaţi în peleţi (combustibil ecologic) şi compost (îngrășământ pentru grădini sau terenuri agricole), devenind o alternativă importantă la combustibilii convenţionali.

“Campania de colectare a brazilor de Crăciun a devenit deja o tradiție în comunitățile din care facem parte și este, alături de alte acțiuni relevante întreprinse de Leroy Merlin, un element cheie în ceea ce privește inițiativele de dezvoltare durabilă. Credem în necesitatea strigentă a acțiunilor de sustenabilitate și în importanța acestora în atingerea obiectivului Grupului ADEO, -20% impact CO2 până în 2025 și le mulțumim tuturor clienților noștri că sunt alături de noi în demersul de minimizare a impactului asupra mediului înconjurător” declară Frederic Lamy, CEO, Leroy Merlin România.

Din grijă față de mediu, toți brazii comercializați de retailerul francez provin din pepiniere special create pentru plantarea, creșterea și tăierea brazilor de Crăciun. Acestea sunt amplasate exclusiv pe teren agricol de mari dimensiuni, contribuind astfel la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon.

Retailerul de bricolaj LEROY MERLIN are o istorie de peste 90 de ani și este specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit. Compania deține 800 de magazine în 15 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud, cu peste 115.000 de angajați. În România funcționează 18 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

Citeste si:
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 22.000 de brazi de Crăciun returnați în magazinele Leroy Merlin. Campania continuă până la finalul lunii