Lectură de un minut

27 Mai 2014 - Știri și Noutăți

Leonardo ia in calcul vanzare de active

Retailerul incaltaminte Leonardo, ia in calcul atat vanzarea unor active sau unui pachet de actiuni, cat si intrarea pe noi piete, precum cea a vanzarilor auto, pentru a-si plati datoriile catre creditori, potrivit propunerii de modificare a planului de reorganizare.

Printre masurile generatoare de surplus de numerar prezentate se numara, pe langa continuarea derularii activitatii curente, vanzarea unor active excedentare, valorificarea unui teren 2,5 hectare situat in Oradea, prin transformarea acestuia intr-un spatiu destinat derularii unei activitati de tipul "consignatie auto", dar si atragerea unuia sau mai multi investitori terti, actionari sau creditori - ca masura alternativa, in functie de rezultatele obtinute de societate in primul an al planului de reorganizare a companiei, detinuta de omul de afaceri Florin Panea din Oradea.

De asemenea, se are in vedere si darea in plata a unor active (active in contul unor datorii - n.r.), fuziuni si divizari cu acordul creditorilor, transmiterea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului catre una ori mai multe persoane fizice sau juridice, lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile societatii, separat ori in bloc.

"In cazul existentei unei/unor oferte de cumparare/transfer a unor bunuri din patrimoniul societatii Leonardo SRL, administratorul judiciar va convoca Adunarea generala a Creditorilor in vederea discutarii si aprobarii acestora", se arata in propunerea de modificare a planului de reorganizare.

Creditorii Leonardo sunt BRD, Unicredit Tiriac Bank, RBS, Bancpost, Banca Italo - Romena si Administratia Finantelor Publice Oradea. Leonardo, care a deschis primul magazin in 1994 in Oradea, are in administrare directa 97 magazine, situate in 59 de orase, potrivit datelor de pe site-ul companiei. In Bucuresti, retailerul are 12 unitati.

Mai multe pe: www.wall-street.ro.

Citeste si:
Kaufland România inaugurează magazinul cu numărul 133 în Botoșani
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Leonardo ia in calcul vanzare de active