Lectură de un minut

20 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Lensa: vânzări de 16 milioane euro în 2021 și investiții de circa două milioane euro în extinderea lanțului de magazine

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Magazinul de optică Lensa a încheiat anul 2021 cu vânzări de 16 milioane euro, în creștere cu 50% față de anul precedent, ajungând la o cifră de afaceri în cei opt ani de existență de 37,3 milioane euro. În urma unor investiții totale de circa două milioane de euro, Lensa a deschis în 2021 opt magazine noi în România, dotate cu cabinete optometrice proprii și a încheiat anul cu o rețea de 15 showroomuri la nivel național.

Cea mai mare investiție, în valoare de 750.000 de euro, a fost alocată deschiderii celui mai mare showroom de optică din Europa Centrală și de Est, în București, a cărui suprafață depășește 1.000 mp. Lensa a deschis în 2021 alte șapte magazine și în Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Arad și Oradea.

„Anul trecut am inaugurat opt unități, dublu față de cele deschise în 2020. Prin urmare, a fost și anul cu cele mai mari investiții în expansiune. Avem în plan pentru anul acesta deschiderea a cel puțin opt magazine noi și vânzări de minimum 19 milioane de euro”, a declarat Daniel Crăciun, CEO și fondator Lensa.

Segmentul care a generat cea mai importantă creștere în vânzări a fost cel al ochelarilor de vedere, susținut și de serviciul de consultații gratuite pus la dispoziție de către companie clienților săi. Pe locul al doilea s-au poziționat ochelarii de soare, iar pe locul al treilea lentilele de contact.

În 2021, Lensa a depășit 330.000 de comenzi în magazinele din țară și pe Lensa.ro și a oferit peste 220.000 de consultații optometrice gratuite.

Lensa.ro este un brand românesc fondat de antreprenorul Daniel Crăciun, având peste 200.000 de comenzi anual. În prezent, compania deține 21 de showroomuri în marile orașe din țară, precum București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Arad, Oradea, Bacău, Brăila, Buzău, Suceava și un magazin online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lensa: vânzări de 16 milioane euro în 2021 și investiții de circa două milioane euro în extinderea lanțului de magazine