Lectură de 2 minute

06 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Lavazza relansează în HoReCa brandul Gran Café Paulista, prima cafea single-origin arabică braziliană din portofoliu

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul italian Lavazza, unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, anunță relansarea în luna iulie, în segmentul HoReCa, a brandului Gran Café Paulista, cunoscută drept cafeaua de referință a specialiștilor barista.

Concepută pentru prima oară la Torino, în 1961, ca urmare a colaborării grupului Lavazza cu Institutul Brazilian de Cafea, Gran Café Paulista a devenit un brand de referință al specialiștilor barista, potrivit unui comunicat de presă.

Gran Café Paulista este prima cafea single-origin arabică braziliană din portofoliul Lavazza, cu note de ciocolată și fructe uscate.

Printre componentele brandului Gran Café Paulista se numără Cereja Apassita - ceea ce îi oferă blendului note de miere și stafide. Cereja Apassita s-a născut dintr-un produs lansat în urmă cu 20 de ani, în Brazilia, cu obiectivul de a concepe o cafea extra dulce, în mod natural. Pe atunci, cultivatorii de cafea s-au inspirat din procesul de vinificație, în care cei mai buni struguri sunt lăsați să se usuce pe vița de vie, pentru a obține un gust complet și dulce. Același proces este, astăzi, aplicat cafelei: după ce boabele de cafea sunt coapte, acestea sunt lăsate timp de 30 de zile pe ramuri, astfel încât Ceresita Apassita capătă un gust mai corpolent, mai complex și mai dulce.

Înființată la Torino, în 1895, compania Lavazza este deținută de familia Lavazza de patru generații. Considerat unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, numârând mai mult de 4.000 de angajaţi, grupul operează în prezent în peste 140 de ţări de pe glob, printr-o reţea de subsidiare proprii şi distribuitori. 70% dintre veniturile grupului sunt generate de către piețele externe Italiei. În 2020, grupul Lavazza a raportat venituri totale de 2.085 miliarde de euro și un cash operațional de 125 milioane de euro.

Companiile care fac parte din grupul Lavazza sunt Carte Noire Franța și ESP (achiziționată în 2016, respectiv în 2017), Merrild Danemarca (cumpărată în 2015), Kicking Horse Coffee din America de Nord (preluată în 2017), Nims din Italia (achiziționată în 2017) și Blue Pod Coffee Co din Australia (preluată în 2018). La sfârșitul anului 2018, în urma unei achiziții, a fost creată divizia Lavazza Professional, care include Office Coffee Sector (OCS) și sistemele de aparate de tip vending Flavia și Klix.

Citeste si:
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lavazza relansează în HoReCa brandul Gran Café Paulista, prima cafea single-origin arabică braziliană din portofoliu