Lectură de un minut

20 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Laptele a ajuns mai ieftin ca o sticlă de apă în Belgia, iar fermierii sunt revoltați pentru că primesc cele mai mici prețuri din regiune

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Fermierii belgieni sunt supărați că lanțurile de supermarketuri precum Aldi și Albert Heijn oferă un preț de doar 0,55 de euro pentru un litru de lapte, fiind semnalate zone în care se plătește chiar mai puțin de 50 de cenți. Astfel, laptele din Belgia, la aproape jumătate din prețul stabilit în țările vecine, a ajuns mai ieftin decât apa minerală sau plată îmbuteliată, scrie RetailDetail.eu.

În Olanda, un litru de lapte costă 0,90 de euro, iar în Germania prețul este de 0,72 de euro. Și aici costul a ajuns mai scump decât al unei sticle de apă îmbuteliată. Prețul extrem de scăzut vine în contextul în care majoritatea companiilor vorbesc despre creșterea rapidă a prețurilor pentru materia brută.

Uniunea Fermierilor Belgieni este nemulțumită de practicile aplicate. „Este clar că măsurile promoționale ale jucătorilor sunt aplicate producătorilor de lapte fără nicio legătura cu realitatea din piață. Este inacceptabil pentru noi”, a transmis organizația.

Producătorii de lapte au, însă, o putere redusă de negociere cu supermarketurile, explică expertul în retail Stefan Van Rompaey.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Laptele a ajuns mai ieftin ca o sticlă de apă în Belgia, iar fermierii sunt revoltați pentru că primesc cele mai mici prețuri din regiune