Lectură de 3 minute

05 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Lanțul francez de magazine de modă Naf Naf intră în insolvența pentru a doua oară în ultimii trei ani

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lanțul francez de magazine de modă Naf Naf a solicitat tribunalului comercial din Bobigny (în apropiere de Paris) să fie plasat în procedura de insolvență. O audiere va avea loc pe 5 septembrie, iar proprietarii speră că aceasta le va permite să prezinte un plan de redresare și să caute cumpărători. Sindicatele vor fi prezente la tribunal, deoarece se pare că salariile a 800 de angajați sunt încă neplătite.

 

Sursa foto: Pixabay

Update

Brandul francez de modă Naf Naf a fost plasat oficial în administrare judiciară, acordându-i-se șase luni pentru a elabora un plan de redresare. Printre restricțiile propuse se numără închiderea a douăzeci de magazine și mutarea sediului centra, notează retaildetail.eu.

Prioritățile sunt acum asigurarea locurilor de muncă și plata creditorilor, dar sindicatele privesc aceste lucruri cu rezervă. Până în prezent, compania nu a reușit să plătească salariile pentru luna august, deși angajații au primit între timp un avans pentru salariile din septembrie. Totuși, salariile din august ar trebui să fie plătite în câteva zile, ca parte a procedurii de administrare judiciară.

Planul de redresare ar putea duce, de asemenea, la închiderea a douăzeci de magazine și la mutarea sediului într-o altă locație, potrivit sindicatului CFDT. Naf Naf are în prezent 135 de magazine - dintre care șapte în Belgia - și a înregistrat o cifră de afaceri de 141 de milioane de euro în 2022. În ciuda unei piețe în scădere, vânzările au crescut, potrivit proprietarului SY.

Știre inițială

Retailerul a solicitat, pe 29 august, Tribunalului Comercial din Bobigny o procedură de intrare în insolvență, situație în care s-a mai aflat în urmă cu trei ani, înainte de a vinde compania grupului SY. O audiere publică urmează să aibă loc pe 5 septembrie pentru a discuta despre acest caz, notează Pinkermoda.es.

În cazul în care va fi aprobată, administrarea judiciară va deschide calea pentru o perioadă de observație în care proprietarii vor putea să elaboreze un plan de redresare și să caute cumpărători.

Această perioadă de observație este necesară pentru a permite ca măsurile de reducere a costurilor în curs să aibă un impact pozitiv în perioada următoare.

La rândul său, sindicatul Sud i-a invitat pe angajații Naf Naf să se adune în fața Tribunalului Comercial din Bobigny pe 5 septembrie. Sarah Pichout, delegată sindicală a companiei, constată că există multă îngrijorare, dar și multă furie în rândul angajaților din magazinele Naf Naf. Ea a subliniat, de asemenea, că 800 dintre ei așteaptă încă să le fie plătite salariile.

Citeste si:
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara
Angajări Primark: Retailerul de fashion caută angajați pentru magazinul din Timișoara

Naf Naf, cifră de afaceri de 165 de milioane de euro în 2022

În primăvara anului trecut, compania a pierdut mai mulți manageri de rang înalt, inclusiv pe directorul său general Luc Mory. În luna iunie, compania a pus în aplicare un plan de protecție a locurilor de muncă la sediul său din Paris, cu pierderea a 27 de posturi.

Costurile de la sediul central nu mai erau în concordanță cu vânzările pe care le dezvoltam, au explicat directorii. Brandul a avut o cifră de afaceri de 165 de milioane de euro în 2022. Vânzările online reprezentau 15-20% din această cifră.

Naf Naf a fost fondată în cartierul textil din Paris în 1973, sub conducerea fraților Pariente. Între 2016 și 2018, a făcut parte din grupul Vivarte. Ulterior, a fost vândut grupului chinez La Chapelle. În 2020, a intrat în procedură de insolvență, ceea ce l-a determinat pe furnizorul său SY să o preia pe cale judiciară împotriva unei oferte din partea grupului Beaumanoir. Noul proprietar a eliminat 220 de locuri de muncă și a închis aproximativ douăzeci de magazine.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul francez de magazine de modă Naf Naf intră în insolvența pentru a doua oară în ultimii trei ani