Lectură de 2 minute

15 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Lanțul dm drogerie markt va deschide 14 noi magazine în România

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine dm drogerie markt a înregistrat o creștere de 58,16% a cifrei de afaceri, în urma lansării de anul trecut a magazinului online dm.ro și a aplicației dm-ul meu. În acest context, peste 45% din tranzacții au avut loc prin intermediul aplicației.  Atât coșul de cumpărături cât și bonul mediu au înregistrat creșteri de 50%. 
 

 

Sursa foto: dm

De asemenea, reprezentanții companiei au afirmat că lanțul de drogherii dm se pregătește să deschidă, în 2024, încă 14 magazine noi, în orașele unde sunt deja prezenți, cu o investiție de 100 de milioane de lei.

Cifra de afaceri a companiei dm drogerie markt ajuns, astfel, la 1.308.295.008 lei, înregistrând o creștere de peste 58% față de anul anterior.

De asemenea, dm drogerie markt, prezent în România de 16 ani, împlinește și un an de la lansarea magazinului online.

Bilanț și investiții

Anul financiar, încheiat în 30 septembrie 2023, a adus noi rezultate pentru dm România: 139 de drogherii active în toată țara, în ultimul an fiind inaugurate 14 magazine noi - în Craiova, Alba Iulia, Târgu-Jiu, Galați, Dej, Slobozia, Vaslui, Brașov, Buzău, Călărași, precum și patru filiale noi în București. Procesul de expansiune este în plină desfășurare, însă și drogheriile deja existente au avut parte de renovări, 11 dintre acestea beneficiind de reamenajări, creșterea spațiului și adaptarea acestuia la noile standarde.


În altă ordine de idei, cele mai vândute produse din marca privată dm au fost gelurile de duș și săpunurile lichide marca Balea, iar la produsele alimentare laptele dm BIO a fost preferatul clienților. În privința produselor de îngrijire pentru bărbați, aceștia au cumpărat, în general, produse 3 în 1.

„Bărbații sunt mult mai practici decât, noi, femeile, ei achiziționează de obicei produse 3 în 1 sau 4 în 1, dacă ar putea spăla și parbrizul cu ele ar fi extraordinar, a spus Daniela Jordanovski, director de marketing și achiziții, pentru retail.ro.

Mai mult, reprezentanții companiei au anunțat că în următoarele săptamâni vor fi oferite, din nou, cupoanele cadou la cumpărături de minim 60 de lei.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar în România, lanțul de magazine este prezent de 16 ani, timp în care a evoluat constant, a creat peste 1600 de locuri de muncă și a deschis 139 de magazine. În 2022, dm a lansat, în România, și magazinul online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul dm drogerie markt va deschide 14 noi magazine în România