Lectură de un minut

22 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Lanțul de hipermarketuri Cora desființează 250 de locuri de muncă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Lanțul belgian de hipermarketuri Cora va elimina unul din opt locuri de muncă: filiala grupului Louis Delhaize mai are încă șapte magazine în Belgia, dar se spune că toate acestea sunt (aproape) deficitare.  

Sursa foto: Shutterstock

Conducerea și sindicatele au ajuns la un acord cu privire la cele 253 de concedieri, fără disponibilizări forțate, relatează ziarul belgian De Tijd, sub autoritatea sindicatului ACV Puls. Acordul nu a fost întru totul sincer, declară Elisabeth Lovecchio pentru ziar: "Conducerea a amenințat că va cere falimentul" dacă nu se ajunge la un acord, citează Retaildetail.eu.

Noua măsură de reducere a costurilor urmează unei decizii anterioare a grupului de a desființa lanțurile Smatch și Match din Belgia. Grupul Colruyt a cumpărat 57 de magazine, iar Carrefour, Delhaize și Intermarché au preluat, de asemenea, câteva magazine. Nouăsprezece magazine nu au atras un nou cumpărător, deși lanțul de magazine de produse alimentare Bon'Ap preia unele contracte de închiriere de proprietăți.

Reducerea grupului Louis Delhaize continuă: anul trecut, grupul a vândut deja magazinele Match și Smatch din străinătate. Filiala din Luxemburg a fost vândută către E.Leclerc (inclusiv cele două hipermarketuri Cora de acolo), în timp ce filialele din Franța și România au mers la Carrefour. De asemenea, Cora și-a vândut anterior, printre altele, sucursalele străine din Ungaria. Cu toate acestea, grupul deține în continuare lanțul de grădini Truffaut din Franța.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul de hipermarketuri Cora desființează 250 de locuri de muncă