Lectură de 2 minute

09 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Lanțul britanic de magazine McColl's riscă falimentul: 16.000 de angajați își vor pierde locul de muncă

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

McColl's, un lanț britanic de magazine cu peste 100 de sucursale, a intrat în faliment. Creditorii companiei au refuzat o ofertă de ultimă oră din partea retailerului Morrisons, punând astfel în pericol 16.000 de locuri de muncă, scrie Retail Detail. 

După multe luni de negocieri nereușite, lanțul britanic McColl's a intrat în faliment. Creditorii companiei refuză să extindă liniile de credit ale retailerului aflat în dificultate și, de asemenea, au respins o posibilă salvare a grupului de către supermarketul Morrisons. Deși concurența și-a arătat disponibilitatea de a prelua compania și datoria de 100 de milioane de lire sterline, tranzacția nu a oferit suficiente garanții, potrivit creditorilor.

Totuși, Morrisons și McColl's lucrează împreună de ceva timp, deoarece McColl's operează aproximativ 250 de magazine de proximitate Morrisons Daily, iar lanțul britanic cumpără anumite produse cu etichetă privată de la Morrisons. Lanțul de magazine și-a exprimat pregătirea de a gestiona și fondul de pensii al retailerului. Aproximativ 16.000 de angajați riscă să își piardă locul de muncă.

,,Pentru a proteja creditorii, a asigura viitorul afacerii și a proteja interesele angajaților, consiliul nu a avut de ales decât să plaseze compania în administrare'', spune acum retailerul.

Este de așteptat ca lanțul care își are originea în Glasgow, Scoția, să fie vândut unei terțe părți cât mai curând posibil după faliment. The Guradian raportează că un potențial cumpărător este deja cunoscut: frații Issa, care dețin și lanțul de supermarketuri Asda și operează benzinării în toată Europa, sunt gata să achiziționeze afacerea. Cu toate acestea, nu există încă o înțelegere oficială și administratorul ar putea intra în discuții cu alte companii.

Lanțul de magazine britanic McColl's a suferit din cauza problemelor cu livrarea și are problemele cu lanțul de aprovizionare. Situația s-a deteriorat când furnizorul angro al lanțului a dat faliment în 2017, iar retailerul a trebuit să caute din nou un partener de cumpărare la scurt timp după.

Sursa foto: mccolls.co.uk

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul britanic de magazine McColl's riscă falimentul: 16.000 de angajați își vor pierde locul de muncă