Lectură de 2 minute

31 Mai 2023 - Știri și Noutăți

La 16 ani de la lansarea telefonului cu clapetă Nokia 2660, Gen Z și Milennials îl relansează pe piață

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Generația Z și Millennials aduc telefoanele cu clapetă înapoi. Telefonul Flip Nokia 2660 reimaginat este acum disponibil în culorile Pop Pink și Lush Green. Telefoanele clasice sunt din ce în ce mai populare, deoarece generația Z și Millennials au început să-și limiteze timpul petrecut în fața ecranului. 
 

 

Sursa foto: Nokia

La 16 ani de la lansarea telefonului cu clapetă Nokia 2660, acesta revine cu un aspect nou. Milioane de telefoane clasice Nokia se vând lunar la nivel mondial, consumatorii dorind să revină la originile telefonului mobil.

Nokia 2660 Flip nou-nouțe, în culorile Pop Pink și Lush Green - dispozitivul clasic a fost reimaginat în două noi culori vibrante, ca urmare a creșterii interesului pentru „dumbphones” din partea generației Z și a generației Millennials. Aceștia aleg telefoanele de tip clapetă pentru a limita timpul petrecut pe ecranul smartphone-ului, totul pentru propria bunăstare mentală.

Pe măsură ce consumatorii se orientează către detoxifierea digitală, HMD Global, producătorul telefoanelor Nokia, raportează dublarea piaței a telefoanelor Flip de la an la an (2021 vs. 2022) și se așteaptă la o creștere suplimentară în 2023, pe măsură ce oamenii se deconectează de la smartphone-uri în favoarea reconectării cu cei din comunitatea lor.

Se preconizează că această tendință, care își are originile în SUA și este pornită de Generația Z și de Millennials, va crește piața telefoanelor clasice cu 5% numai în America de Nord în următorii cinci ani, pe baza preocupărilor existente legate de sănătatea publică.

Modelul original Nokia 2660 Flip a fost lansat în 2007, și primul telefon Nokia Flip a fost lansat în 1998. Cu toate acestea, la 25 de ani de la prima lansare a unui telefon cu clapetă Nokia, consumatorii caută să își limiteze timpul petrecut în fața ecranului și să se reconecteze unii cu alții, cu ei înșiși și cu tot ce îi înconjoară.

Noile Nokia 2660 Flip Pop Pink și Lush Green sunt arătoase, durabile, și clapeta vă oferă satisfacția de a închide apelurile ca pe vremuri. Are, de asemenea, o cameră pe spate pentru fotografii în stilul lo-fi al anilor 2000, baterie ce ține săptămâni întregi, poți trimite doar SMS-uri și poți iniția apeluri, ceea ce este excelent pentru o dezintoxicare digitală și, bineînțeles, poți juca clasicul Snake.

Cercetarea efectuată pe un eșantion de 2.000 de britanici a fost comandată de HMD Global, „casa” telefoanelor Nokia, și a fost condusă de Perspectus Global în aprilie 2023. 49 de milioane de vizualizări pe TikTok sub hashtag-ul #BringBackFlipPhones la data 18 mai 2023.

Citeste si:
Klarna: 83% dintre Millennials și 93% dintre GenZ fac cumpărături online cel puțin o dată pe lună
Klarna: 83% dintre Millennials și 93% dintre GenZ fac cumpărături online cel puțin o dată pe lună

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  La 16 ani de la lansarea telefonului cu clapetă Nokia 2660, Gen Z și Milennials îl relansează pe piață