Lectură de 3 minute

12 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Kärcher deschide la toamnă a doua unitate de producție de aspiratoare din Curtea de Argeș și angajează 500 de persoane

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Kärcher România deschide la finalul lunii octombrie a doua facilitate de producție din Curtea de Argeș, CER Cleaning Equipment, după o investiție de 20 de milioane de euro. Cei 1.000 de angajați vor realiza, din 2022, 4,2 milioane de aspiratoare și alte aparate de curățenie, care vor fi exportate, a declarat miercuri, 12 mai, Lilia Sedlar, președinta regională a Kärcher în Europa de Est, în cadrul unei conferințe de presă.

Compania Kärcher este prezentă în România prin două entități: Kärcher România, filiala locală a grupului Kärcher și CER Cleaning Equipment, o unitate de producție de aspiratoare, situată în Curtea de Argeș, de unde exportă în peste 70 de țări.

Compania a investit, în total, 35 de milioane de euro în fabrica de la Curtea de Argeș: 15 milioane de euro în anul 2015 și 20 de milioane de euro, anul acesta, în a doua facilitate de producție, situată pe același teren.

În prezent, la Curtea de Argeș lucrează 500 de persoane, iar din ianuarie 2022, numărul acestora se va dubla și va ajunge la 1.000. Personalul va produce 4,2 milioane de aspiratoare și alte aparate de curățenie, care vor fi exportate. În prezent, de aici se exportă produse în valoare de 15 milioane de euro.

Afaceri în creștere pentru Kärcher România

Kärcher România și-a dublat business-ul în ultimii cinci ani, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 23 milioane de euro, în creștere cu 17% față de 2019, în prezent, compania având 100 de angajaţi.

Compania vrea să își dubleze business-ul local în cinci ani și țintește o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro în anul 2025, a declarat Monica Iavorschi, directoarea generală a Kärcher România, în cadrul conferinței de presă.

La nivel de grup, afacerile au crescut cu 6%. În Europa de Sud Est, cifra de afaceri s-a majorat, în 2020, cu 13%, dar România a fost peste medie, raportând o creștere de 17%.

În România, compania va deschide la finalul anului următor noul sediu din Pipera.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Magazine noi în București și Constanța

Kärcher a inaugurat miercuri, 12 mai, a 11 reprezentanță din țară, în Militari Shopping, care are o suprafață de 180 mp. În prezent sunt 11 Kärcher Centers, șapte propii, în București, Bacău, Iași, Cluj, și Târgu Mureș, și patru prin parteneriat.

Retailerul, care a inaugurat primul magazin în 2016, va deschide magazine în Timișoara și Constanța, la începutul anului 2022 și are în plan să ajungă în primele zece orașe din România. În plus, Kärcher dezvoltă un nou concept de magazin, un pop-up store home&garden, în curtea centrelor comerciale, pentru vânzarea directă către clienți în orașele în care nu au magazine.

Produsele casnice, 60% din business-ul Kärcher

Business-ul Kärcher este împărțit în trei linii cu care se adresează consumatorilor: produsele casnice, cele profesionale și echipamentele și tehnologiile pentru aplicatii complexe. Compania are peste 3.000 de produse în portofoliu și, pe lângă aparate, o gamă de detergenți.

Anul trecut, producătorul a vândut peste 200.000 de produse românilor și și-a majorat portofoliul de clienți cu 235 de firme mari și mijlocii.

Produsele casnice, reprezintă aproximativ 60% din business-ul Kärcher și sunt prezente în lanțurile mari de magazine electrocasnice, de DIY, hypermarket-uri, cash & carry dar și în online. Linia de produse profesionale asigură 30% din business și ajunge la clienții din diverse industrii. Cea de a treia linie de produse aduce mai multe echipamente și tehnologii pentru diverse aplicații de curățare, iar acestea cumulează 10% din cifra totală de afaceri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kärcher deschide la toamnă a doua unitate de producție de aspiratoare din Curtea de Argeș și angajează 500 de persoane