Lectură de 3 minute

24 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Românii s-au relaxat în pandemie: Komoder, distribuitor de fotolii de masaj, a avut afaceri de peste 24 milioane de lei în 2020

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Komoder, producător și distribuitor de fotolii de masaj în România, a avut în 2020 vânzări de peste 24 milioane de lei, an în care compania s-a extins pe piața internațională cu încă trei showroom-uri.

Komoder anunță, pentru 2020, atingerea unei cifre de afaceri de peste 24 de milioane de lei și extinderea în trei țări importante din Europa: Ungaria (Budapesta), Italia (Milano) și Spania (Madrid).

Pentru 2021, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 50% și are planuri pentru continuarea extinderii pe plan internațional în Franța, Elveția și Marea Britanie unde urmează să deschidă câte un showroom. Pentru aceasta, Komoder a alocat un buget de 170.000 euro pentru inaugurarea de noi showroom-uri și estimează că până la mijlocul acestui an va fi totul funcțional.

CITEȘTE despre cum compania Komoder înregistra în 2020 6-7 comenzi pe zi online.

În anul precedent, cele mai solicitate produse de către clienți au fost cele din gama medie, care au un cost de aproximativ 2.200 euro. Komoder estimează o creștere a livrărilor pentru unitățile din gama medie, cu un preț între 1.500 și 3.000 de euro. Totodată, compania și-a consolidat portofoliul de produse cu modele în intervalul de preț 1.400 - 3.000 de euro pentru a răspunde mai bine cerințelor clienților. Au fost astfel adăugate fotolii cu sisteme de scanare, comenzi vocale, reglarea intensității masajului pe toate cele trei dimensiuni (3D), reflexoterapie sau drenaj limfatic.

Cele mai căutate opțiuni de către clienți au fost cele legate de tipul mecanismului de masaj, de numărul programelor predefinite și a sistemelor de încălzire. Komoder a pregătit și lansat deja o serie de produse cu funcționalități noi, cum ar fi încărcare wireless sau Joystick 3D pentru reglarea intensității de masaj.

„Suntem optimiști că în acest an vom reuși să ne păstrăm ritmul de creștere înregistrat în 2020, dar suntem conștienți că noul an va aduce foarte multe necunoscute. Pe parcursul ultimului an, clienții noștri au manifestat interes cu precădere spre fotoliile de masaj de tip 4D dotate cu sisteme de scanare automată, sisteme de încălzire sau comenzi vocale. Totodată, cel mai bine vândut produs al nostru este fotoliul de masaj Focus II care oferă cele mai numeroase funcții în raport cu bugetul de achiziție. Chiar dacă lansarea a fost în toamnă, interesul a fost fantastic. Am investit foarte mult timp în ceea ce privește designul, culorile, funcțiile și dimensiunile și ne bucurăm că a fost un produs atât de bine primit pe piață și s-a dovedit a fi un model extrem de fiabil”, a declarat Adrian Rus, fondator Komoder.

Komoder este compania care a deschis în România industria scaunelor și fotoliilor de masaj, fiind înființată în anul 2011 de antreprenorul Adrian Rus. În prezent are patru showroom-uri în țară, în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, și în capitalele europene: Barcelona (Spania), Sofia (Bulgaria), Rotterdam (Olanda), Milano (Italia) și Budapesta (Ungaria).

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii s-au relaxat în pandemie: Komoder, distribuitor de fotolii de masaj, a avut afaceri de peste 24 milioane de lei în 2020