Lectură de 3 minute

31 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Klarna, în primele 6 luni din 2023: ce cifre a înregistrat rețeaua de plăți

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Klarna, rețeaua globală de plăți și destinația de cumpărături bazată pe inteligență artificială, anunță rezultatele din prima jumătate a anului 2023. Acestea includ o lună profitabilă în al doilea trimestru, înainte de obiectivul stabilit, aliniindu-se cu strategia axată atât pe rentabilitate, cât și pe creștere. Comunicatul complet privind câștigurile a fost pus la dispoziție pe pagina dedicată relației cu investitorii.

Sursa foto: Klarna Romania

Au existat voci care au susținut că Klarna se va confrunta cu dificultăți în climatul macro-economic dur, cu rate ale dobânzilor ridicate, dar, după ce am condus compania prin criza financiară din 2008, știam că avem un model de afaceri puternic și rezistent pentru a ne ajuta. În ciuda mediului volatil, am făcut exact ceea ce ne-am propus.

Sebastian Siemiatkowski, CEO al Klarna

Performanța pierderii de credit s-a îmbunătățit cu -41% față de anul precedent, aducând rata globală de pierdere a creditului la 0,39% pentru prima jumătate a anului. Acest lucru s-a întâmplat odată cu creșterea veniturilor din vânzări, cu GMV continuând să depășească comerțul electronic, crescând cu 14% față de anul anterior în T2 2023, în timp ce comerțul electronic global a rămas constant, la 0%.*

Veniturile au crescut cu 17% față de anul precedent, la 5.5 miliarde de coroane suedeze, iar veniturile pentru comercianți au crescut cu 23% în aceeași perioadă, pe măsură ce Klarna a semnat noi parteneriate cu branduri precum Airbnb, Boden, Deichmann, Selfridges, Juventus, AC Milan și Uniqlo.

Klarna continuă să aibă succes în toate piețele în care intră, cu accentul pus în ultimii ani pe câștigarea pieței din SUA, care continuă să obțină rezultate. T2 a marcat al treilea trimestru consecutiv de profit brut în SUA, una dintre cele mai mari piețe de consum din lume, în parte de noua colaborare a Klarna cu Airbnb, care se va extinde din SUA către piețele europene în săptămânile următoare.

Creșterea valorii pentru clienți cu ajutorul inteligenței artificiale

Klarna își accelerează misiunea de a revoluționa industria de retail banking, concentrându-se pe valoarea pe care o aduce clienților în locul venitului obținut de pe urma lor. Zeci de inițiative - de la analiză la marketing și interacțiunea cu clienții - au deja un impact demonstrabil asupra performanței și îmbunătățesc experiența pentru cei 150 de milioane de clienți globali.

O soluție recent lansată în cadrul serviciilor pentru clienți a făcut mai eficientă rezolvarea disputelor comercianților pentru clienți, economisind peste 60.000 de ore anual. Optimizările aduse de AI au contribuit la îmbunătățiri semnificative suplimentare ale performanței de costuri, cu cheltuielile operaționale totale, înainte de pierderile de credit, reduse cu 24% față de anul anterior.

Citeste si:
SAMEDAY se extinde cu până la 8.500 de puncte de livrare 
SAMEDAY se extinde cu până la 8.500 de puncte de livrare 

Lansările de produse alimentează loialitatea și entuziasmul consumatorilor. Noul motor de căutare alimentat de AI și asistentul personal de cumpărături Ask Klarna (disponibil momentan doar în SUA) pot oferi acum rezultate dintr-o selecție de 10 milioane de produse.

Cu peste 150 de milioane de utilizatori activi la nivel global și 2 milioane de tranzacții pe zi, soluțiile de plată și cumpărături echitabile, sustenabile și bazate pe inteligență artificială ale Klarna revoluționează modul în care oamenii cumpără și plătesc online, dând puterea consumatorilor să cumpere mai inteligent, cu mai multă încredere și confort. Peste 500.000 de retaileri globali integrează tehnologia inovatoare și soluțiile de marketing Klarna pentru a stimula creșterea și loialitatea, inclusiv H&M, Saks, Sephora, Macy’s, Ikea, Expedia Group și Nike. Klarna este o companie de fondatori susținută de Sequoia Capital și o bază largă de investitori și instituții internaționale distinse, inclusiv Bestseller, Commonwealth Bank of Australia, Mubadala Investment Company, Silver Lake, Dragoneer, GIC, BlackRock, Wellcome Trust, CPP Investments și Atomico.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Klarna, în primele 6 luni din 2023: ce cifre a înregistrat rețeaua de plăți