Lectură de 5 minute

01 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Kaufland și Selgros se alătură inițiativei Cumpărături la ușa ta care livrează alimente vârstnicilor

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Kaufland România și Selgros România sunt primele lanțuri de magazine care se alătură la nivel național inițiativei civice Cumpărături la ușa ta pentru extinderea sprijinului acordat persoanelor vulnerabile în toată țara.

 

Asociația Geeks for Democracy a lansat o inițiativă care vine în ajutorul persoanelor care nu se pot deplasa pe durata pandemiei coronavirus. Cumpărături la ușa ta livrează gratuit, în București și Ilfov, bătrânilor și persoanelor vulnerabile pachete cu alimente, dar fondatorii intenționează să o extindă la nivel național.

Kaufland și Selgros au introdus în sistemul de livrare pachete deja pregătite cu alimente de strictă necesitate. Voluntarii vor putea cumpăra aceste pachete din orice magazin Kaufland și Selgros din România, cu o programare prealabilă făcută de coordonatorii Cumpărături la ușa ta, potrivit unui comunicat de presă.

Prin introducerea acestor pachete predefinite în magazinele Kaufland și Selgros, voluntarii Cumpărături la ușa ta vor scurta considerabil timpul petrecut pentru aprovizionare, nu vor mai petrece timp ,,la raft” în magazin pentru a alege produsele și vor putea ajunge mai repede la beneficiari.

Livrările sunt gratuite. Pentru a beneficia de program, persoanele vulnerabile trebuie să apeleze numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, unde vor fi preluați de voluntari. Inițiativa organizației non-profit Geeks For Democracy funcționează momentan în București și Ilfov.

Organizatorii invită ONG-urile si voluntarii locali să se alăture programului, accesând sistemul deja testat în Capitală, pentru a extinde programul la nivel național.

,,Cei peste 300 de voluntari respectă cu strictețe recomandările de prevenție a infectării cu Covid19 și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De aceea, solicitarea noastră către magazine este să implementeze acest pachet standard – e o modalitate suplimentară de a crește siguranța întregului proces”, explică Marian Rădună, vicepreședinte al asociației Geeks for Democracy și inițiatorul proiectului.

,,Ne-am alăturat inițiativei pentru a-i accelera dezvoltarea, fiindcă e important ca programele de sprijin să fie extinse cât mai rapid posibil. Mai mult decât sprijin financiar, este nevoie din partea companiilor și de adaptarea procesului de business, pentru a ajuta colaborările. Nu ne oprim aici, și în următoarele zile vom lansa noi demersuri de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile”, a declarat Valer Hancaș, Director Corporate Affairs și Comunicare la Kaufland România și Republica Moldova.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

“Ne bucurăm să putem ajuta și sperăm ca prin acțiuni de acest fel să putem depăși rapid și cu bine încercarea prin care trecem cu toții. Pandemia ne schimbă viața de zi cu zi, dar nu ne schimbă valorile și misiunea. Astăzi, prioritatea noastră este să sprijinim persoanele vulnerabile în cadrul unor astfel de acțiuni coordonate, care pot căpăta amploare doar dacă toată lumea, incluzând industria alimentară, ia măsuri și acționează în mod responsabil. Solidaritatea este cel mai bun răspuns pentru a depăși impactul diferitelor restricții, prin acțiuni concrete de susținere, între și în cadrul generațiilor, față de cei mai vulnerabili și pentru a susține, în același timp, obiectivul general de sănătate publică.” a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros Cash&Carry România.

Cumpărături la ușa ta: inițiativa care livrează alimente la domiciliu vârstnicilor

Cumpărături la ușa ta este disponibil în prezent în București și Ilfov, însă există o coordonare continuă cu inițiative similare din alte orașe – voluntarii preiau solicitările și le redirecționează, după caz. Doritorii sună la numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care cumpără și apoi le livrează produsele. Livrarea este gratuită – persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Pasul următor este ca inițiativele locale similare, din restul țării, să implementeze sistemul deja testat în București. Astfel, Call-center-ul dezvoltat de Geeks for Democracy va prelua și redirecționa cereri către fiecare oraș în care există voluntari și proiecte afiliate Cumpărături la ușa ta.

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar. Perioada pe care o traversăm impune nevoia de a ajunge la cât mai multe persoane nedeplasabile astfel încât se pot comanda cel mult două pachete cu conținut prestabilit și maximum cinci articole suplimentare.

Inițiativa asociației propune două pachete cu alimente ale căror costuri estimative se ridică între 80 și 150 de lei. Astfel, pachetul cu produse perisabile conține unt, ouă, brânză telemea, cașcaval, lapte UHT, măsline, legume pentru supă, mere, portocale, lămâi, iaurt, cartofi, paste, pâine.

Cel de-al doilea pachet, cu alimente neperisabile, conține făină, orez, mălai, griș, ulei, suc de roșii, zahăr, miere, gem și compot.

Pe voluntarii Cumpărături la ușa ta îi găsiți la numărul de telefon 0727030303 între orele 8 și 21, iar mai multe informații despre inițiativa Cumpărături la ușa ta găsiți aici.

Sursă foto: KucherAV/Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland și Selgros se alătură inițiativei Cumpărături la ușa ta care livrează alimente vârstnicilor